Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Collserola fa la mandarina bona

Una finca a la falda de Collserola a Barcelona cultiva mandarines ecològiques i tanca amb bones vendes la tercera temporada Enguany plantaran un centenar d’arbres més i volen ampliar la cartera de padrins

 Eva Garcia Pagán

Contra els que deien que a Collserola res de bo no es conrearia, al mas de Can Carlets ja fa anys que demostren que la serra barcelonina fa la mandarina bona. La tercera temporada amb vendes al públic es tancarà en els dies vinents amb tota la producció venuda, segons explica el masover, Carles Colomer. “Ho hem venut tot, tret d’una partida que ha sortit grossa de pell i que la donarem a una ONG”, explica. A Can Carlets són 2.200 els mandariners que es conreen de manera totalment ecològica, sense ús de cap tipus de pesticida o herbicida, i d’uns 80.000 quilos la producció anual de mandarines del tipus Clemenula.

Mandariners de la finca de Can Carlets, que hi ha a la falda de Collserola, en la recta final de la temporada Foto: ORIOL DURAN.

Aquí se substitueixen els pesticides de l’agricultura intensiva per oli mineral i oli de nim. A més, el fet que aquesta plantació estigui embolcallada de bosc i “sense altres conreus clàssics que utilitzen productes químics que es puguin escampar fa que el producte sigui 100% ecològic”, assegura Colomer.

Quan es tanqui la temporada, a la finca estudien ampliar la zona plantada amb un centenar d’arbres més, tot i haver capacitat per a més de 200.

L’objectiu més immediat és incrementar la cartera de clients i de padrins, tot i que també subministren a les botigues Veritas. Els clients poden fer la comanda per internet i rebre-la tot just l’endemà. “Quan rebem les comandes les collim de l’arbre i les preparem per enviar-les l’endemà”, diu Colomer. Els padrins, a més, compren 30 quilos de mandarines a un preu especial i els les poden anar demanant durant tota la temporada, però també poden participar en les diverses activitats que Can Carlets organitza.

L’objectiu és arribar als 400 padrins en els cinc anys vinents.

Publicat a
El Punt Avui. Edició Nacional
21-02-2012

You must be logged in to post a comment.