Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Hereu gasta 780.000 euros per exhibir l’obra de govern

L’alcalde afirma que és la mostra més “austera” que ha realitzat el consistori per fer el balanç del mandat a la ciutatEstarà oberta al públic un mes a l’edifici DHUB, que es construeix a les Glòries

Vicenç Planella
Envoltat de gairebé tots els regidors del PSC, de gerents municipals i de delegats de l’Ajuntament, i amb la significativa absència de representació dels seus socis de govern d’ICV-EUiA, Jordi Hereu va inaugurar ahir a l’edifici Disseny Hub Barcelona (DHUB), en construcció a la plaça de les Glòries, la primera gran exposició que fa balanç dels quatre anys de mandat de l’executiu bipartit. La mostra, titulada Barcelona Direccions, ha costat 780.000 euros i estarà oberta al públic fins al 27 de març. De fet, segons va admetre l’alcalde, és només la carta de presentació d’una actuació del consistori “impressionant” i que obligarà a fer altres presentacions sectorials, amb un cost encara indeterminat, perquè els barcelonins s’adonin de l’esforç realitzat des de la seva administració local per superar l’impacte de la crisi econòmica i fixar les bases del futur desenvolupament de la ciutat. “El motor és com sempre la il·lusió de formar part d’un projecte que afronta el futur amb ambició tant des dels barris com des de la projecció al món”, va afirmar Hereu.

El batlle es va anticipar a les crítiques de l’oposició respecte al cost i a la finalitat de l’exposició, assenyalant que està molt “tranquil” perquè el pressupost de la mostra és el “més auster”, respecte a altres balanços institucionals equivalents, i perquè el govern municipal “té l’obligació d’explicar als ciutadans tot allò que hem fet”. El regidor de CiU, Jaume Ciurana, va confirmar les intuïcions d’Hereu quan, poques hores després, va denunciar que l’exposició és només “propaganda partidista”, i va detallar que la seva data de cloenda no és casual: el 27 de març acaba el termini legal perquè els consistoris puguin fer publicitat de la seva obra de govern.

La mostra ocupa quasi 3.000 metres quadrats a la planta baixa del HDUB, al marge d’un mòdul prefabricat que s’ha instal·lat al bell mig d’una vorera per a vianants a la plaça de les Glòries on hi ha exposada la maqueta de la futura estació del TGV de la Sagrera. Inclou una síntesi de les quatre polítiques estratègiques desenvolupades per l’Ajuntament (serveis a les persones, dinamització econòmica, cultura i creativitat, i millora de l’espai públic) i dels principals projectes de futur planificat amb vista l’horitzó de l’any 2020.

Portaveus ecosocialistes van justificar ahir l’absència dels seus regidors a l’acte inaugural, argumentant que coincidia amb la presentació de l’aliança renovada amb EUiA per concórrer als comicis municipals del 22 de maig.

LA FRASE
Fem un balanç auster i en un edifici a mig construir, però que expressa com encarem el futur

Jordi Hereu
alcalde de barcelona

Publicat a
El Punt Barcelona 23-02-2011

You must be logged in to post a comment.