Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Hereu insta el PSC a la unitat per assolir una “victòria esclatant”

El govern municipal en ple i càrrecs locals del partit donen suport a l’alcalde en un acte d’autoafirmació celebrat a la Nau IvanowJa es veu com a candidat, i centra el seu discurs en els comicis del 22 de maig

Francesc Espiga

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va rebre ahir una nova injecció de moral en la cursa per assolir la seva proclamació com a candidat del PSC en les properes eleccions municipals. Va ser en un acte celebrat a la Nau Ivanow que, escortat per tots i cadascun dels regidors electes del seu partit al govern, el ciutadà Hereu va rebre el suport de gairebé 400 afiliats en una reunió concebuda i estructurada per reafirmar la seva figura política. Entre els assistents destacava una notòria presència de càrrecs municipals i de dirigents de les agrupacions locals, així com militants històrics com ara Josep Verde Aldea, Maravillas Rojo o Albert Batlle. També s’hi van poder veure el primer secretari de la federació barcelonina del PSC, Carles Martí; l’actual director del Consell Superior d’Esports, Albert Soler, i dirigents veïnals com el vicepresident primer de la FAVB, Jordi Giró.

Després d’assaborir la Rumba de Barcelona del Gato Pérez –un clàssic de la iconografia socialista local– el candidat va iniciar el seu discurs desgranant les seves sensacions en aquest inici de primàries: “Estic començant amb uns actes tan carregats d’emotivitat que no sé si ho aguantaré”, va confessar. Davant una concurrència tan entregada, era de rigor repartir agraïments. El primer el va dedicar a la federació del PSC de Barcelona, després d’haver plantat cara a la direcció nacional per fer valer la candidatura de l’alcalde. “Són gent que creu en uns valors i estan disposats a defensar-los peti qui peti”, va dir. L’ovació va ser encesa. També va tenir lloances per al seu govern –“me’n sento orgullós”– i per al partit –“no són moments fàcils, però jo em sento orgullós de militar-hi”.

El marc en què se celebrava l’acte, la fàbrica de creació cultural Nau Ivanow de la Sagrera, també obligava a fer reflexions: “Aquests no són projectes fruit de la facilitat o la passivitat, sinó de l’ambició d’una gent que vol construir un futur millor. La Sagrera és una gran metàfora de la ciutat de Barcelona”, va dir l’alcalde, i va atacar durament el candidat de CiU, Xavier Trias, per haver-se oposat a la construcció del túnel del TAV pel centre de la ciutat.

Malgrat que es va referir a les primàries tot just iniciades –“seré el vostre candidat només si vosaltres ho voleu. I sé que ho voldreu”–, en tot moment Hereu ja va donar per feta la seva victòria en el procés, i va anunciar com a gran objectiu guanyar les eleccions del 22 de maig. El rival, per tant, no és Montserrat Tura, sinó “el centre dreta”, i sobretot la desmobilització en l’electorat socialista. “El nostre gran adversari és el desànim”, va assenyalar, i va fer una crida a la unitat del PSC un cop passin les primàries per tal d’evitar que CiU s’alci amb l’alcaldia de Barcelona. “Junts, les possibles derrotes es converteixen en victòries esclatants”, va sentenciar.

Si fos pel senyor Xavier Trias, la Sagrera hauria quedat com un cul-de-sac incapaç d’afrontar el seu futur

En aquest procés no hi ha rivals, sinó companys. I els necessitarem, perquè el gran adversari és el desànim
A diferència del que fan altres partits, seré el vostre candidat només si vosaltres ho voleu. I sé que ho voldreu
Publicat a
El Punt Barcelona 06-02-2011

Comments are closed.