Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Milers de persones surten al carrer per un treball digne

Segons els sindicats, 15.000 persones van recórrer el centre de Barcelona
Gallego adverteix que, amb les retallades, «la tardor calenta està servida»

Sota el lema El treball digne no és un privilegi, unes 15.000 persones segons els organitzadors van sortir al carrer ahir a Barcelona. La manifestació s’emmarcava en la convocatòria d’una Jornada Mundial del Treball Digne. A Catalunya la convocatòria va anar a càrrec dels sindicats CCOO, UGT i USOC.

Antònia Gil, secretària general d’USOC, va afirmar que el clam per una feina digna va sorgir pensant en països amb més necessitats on calia més reclamar-la, però que actualment “estem tots immersos a reivindicar la necessitat d’un treball digne”.

Abans de donar inici a la manifestació, un grup de sindicalistes representaven entre riures les retallades de forma teatral davant de la capçalera. Dos d’ells carregaven un taüt que a la làpida duia diversos serveis públics, un altre representava un banquer i un quart, la mort.

La marxa dels sindicats va recórrer tota la Via Laietana, encapçalada per un camió des del qual dos sindicalistes cridaven consignes com ara “menys atur i més futur” i “la salut és un dret, no un negoci”. Els manifestants, però, no se sumaven als crits, sinó que van marxar mantenint converses personals o sobre la situació política amb les persones properes.

Les declaracions del conseller Mas-Colell sobre la paga de Nadal van ser un tema present durant la marxa, que va començar amb les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, que va qualificar la mesura de “demagògica i de cara a la galeria”. Gallego va assegurar que el Govern necessita consens polític per dur a terme mesures d’aquesta mena “i em sembla que no el tenen”.

El secretari general de CCOO a Catalunya va afirmar, amb les mans a la butxaca i tranquil·lament, que ahir es manifestaven “perquè no ens resignem que les coses vagin pitjor” i “sortirem al carrer tantes vegades com sigui necessari”.

Tardor calenta

“Si el Govern continua per la via de les retallades”, va dir Gallego, “la tardor calenta està servida”. El sindicalista va assegurar que “no estem disposats a negociar cap retallada” i que “el 40% dels treballadors públics”

L’encarregat de llegir el manifest va ser un representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Víctor Albert, que va fer al·lusió a les condicions de precarietat que es donen especialment entre els joves. En acabar la lectura, Albert va convidar els manifestants a tornar a sortir al carrer el proper 15 d’octubre.

Publico.es
9-10-2011

You must be logged in to post a comment.