Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

El govern nega risc pels pisos en les voladures de l’L9

Farà arribar als veïns un informe que conclou que no hi haurà danys estructurals i que les explosions tindran menys dinamitaReconeix desperfectes en set immobles per la primera

Xavier Miró

Tot i els desperfectes causats per la primera voladura al pou de Mandri de l’L9 de metro, no hi ha cap risc pels fonaments dels edificis ni n’hi haurà en les futures voladures. Aquesta és la conclusió d’un informe que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat farà arribar als veïns per convèncer-los de la seguretat de les futures explosions amb dinamita al pou.
L’informe explicarà als veïns que la primera voladura, que dimarts de la setmana passada va causar desperfectes en set immobles, va respectar els paràmetres legals pel que fa a potència i que les previsions i els càlculs eren els correctes tot i que admet que es va produir una “vibració excessiva no se sap encara per què”. L’informe sobre possibles danys estructurals s’ha elaborat després de revisar els set immobles on el govern català admet que s’hi van fer esquerdes o bé despreniments de rajoles o aparells d’aire condicionat. “Es descarta qualsevol possible dany estructural ocult”, afirma el departament.Informe els propers dies
Aquesta setmana, però, els tècnics de l’obra tornaran a visitar els habitatges afectats per ratificar que, tot i els danys accidentals, no hi ha hagut cap conseqüència per a l’estabilitat dels edificis. Un cop s’hagi ratificat això, es tancarà l’informe, que es farà arribar als veïns afectats a través del punt d’atenció ciutadana, situat a la plaça Frederic Soler del districte de Sarrià-Sant Gervasi.
L’informe es repartirà als veïns del carrer Mandri i els propers que es van reunir dijous al vespre amb els responsables de Gisa i l’obra arran dels desperfectes i el temor que va causar la voladura de dimarts amb 252 quilos de dinamita. Als veïns també se’ls explicarà que les properes voladures es faran amb càrregues menors d’explosius per evitar les vibracions i la potència de l’ona expansiva que es van produir en la primera. En aquest sentit, cal recordar que els veïns reunits amb els responsables de l’obra van admetre que la voladura de prova que es va fer fa temps no va causar ni desperfectes ni temor entre el veïnat.
El govern català també es compromet a augmentar fins als 350 metres des del pou el radi de porteries a les quals s’avisarà abans de cada nova voladura.
El Departament de Territori també hi afegeix que es desplegaran més sismògrafs per conèixer la possible afectació en el moviment del terreny. En darrer terme, es preveu emetre més fort el so de la sirena que avisarà de l’inici de cada nova explosió controlada.

LA XIFRA
350 metres de radi des del pou de Mandri tindrà la zona d’informació que establirà el govern català en les properes voladures. Totes les porteries de cases situades a la zona seran informades.

Publicat a
El Punt Barcelona 22-02-2011

Comments are closed.