Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

El túnel del TAV ja és a tres xamfrans de la Diagonal

La tuneladora no pararà fins passada la gran avinguda
Blanco i Hereu acusen CiU, el PP i ERC d’haver utilitzat la por ciutadana al pas per la Sagrada Família per atacar els seus governs
 Xavier Miró

La tuneladora del tren d’alta velocitat (TAV) ja ha deixat enrere la pantalla de protecció de la Sagrada Família i al temple no li ha passat res, en contra dels auguris de desastre. En plena precampanya electoral de les catalanes i les municipals, ahir van voler visitar el túnel el ministre Blanco i l’alcalde Hereu per treure’s públicament l’espina clavada per CiU, PP i el grup municipal d’ERC contra el pas del túnel a tocar del temple. La capçalera de la tuneladora ja és a la cruïlla amb el carrer Sicília, només li queden tres xamfrans per arribar a la Diagonal, i no tornarà a fer una parada de manteniment fins a la cruïlla dels carrers Provença i Bruc.

La velocitat mitjana d’excavació del tram que acaba de fer ha estat de 26 metres al dia, perquè el subsòl és de bon fer als 34 metres de profunditat on es troba, d’arenes homogènies amb poques margues.

El moviment del terreny no ha arribat al mil·límetre –ha estat inferior al previst–, i no hi ha hagut canvis al nivell freàtic, en contra del que defensa el patronat de la Sagrada Família –Foment afirma que les variacions freàtiques registrades responen als canvis estacionals i no es poden atribuir a la construcció de la pantalla de pilons–. Amb aquests arguments, Blanco i Hereu convocaven ahir els periodistes a una visita al túnel per poder carregar contra la “utilització de la por” que han fet, amb intensitats i en moments diferents, el patronat del temple, CiU, el PP i el grup d’ERC a l’Ajuntament. Amb un punt de mala bava, Blanco va citar una frase que va atribuir a Gaudí: “El món es divideix entre les persones de paraula i les persones d’acció”.

LA DADA
26 metres al dia ha perforat la tuneladora del TAV en el darrer tram, al pas per la Sagrada Família

LES FRASES
Això és un avís a tota la gent que intenta aturar els projectes utilitzant la por
Jordi Hereu
alcade de Barcelona

Un canvi de traçat no hauria portat més seguretat però sí quatre anys de retard
José Blanco
ministre de foment

Publicat a El Punt Barcelona
21-10-2010

You must be logged in to post a comment.