Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

El govern aporta 51.470 euros a la Fira d’Abril

L’ajuda d’aquest any és gairebé un 40% inferior a la de l’edició del 2010

JORDI PANYELLA

L’aportació del govern a la Fira d’Abril del 2011 serà de 51.470 euros, gairebé un 40 per cent menys dels diners que es van aportar en l’edició de l’any passat, quan la Fecac va rebre de la Generalitat 83.300 euros. L’aportació econòmica es va acabar de tancar ahir, coincidint amb l’obertura de la Fira.

Aquesta mostra lúdica, que funcionarà fins al proper 8 de maig, té un pressupost de 800.000 euros, segons va informar el president de la Fecac, Francisco García Prieto. Entre les administracions que subvencionen l’esdeveniment, l’única que no ha aplicat una retallada és l’Ajuntament de Barcelona, que aquest any ha mantingut els 85.000 euros d’ajuda directa que ja va aportar l’any passat.

Entre aquests diners no s’hi compten, però, altres partides, com ara una subvenció del districte de Sant Martí al muntatge de les veles en què s’instal·len les associacions durant la Fira o el cost dels serveis que genera, com ara el reforç del transport o de la policia. La Diputació i la Junta d’Andalusia també hi posen diners.

Campanya

La coincidència del certamen lúdic amb la precampanya electoral tornarà a convertir la Fira en un dels punts d’interès dels polítics. Els primers a fer-ne esment van ser ahir els membres de la candidatura independentista a l’Ajuntament de Barcelona, SI, que van denunciar la “cultura de la subvenció” que representa l’acte.

Més contundent va ser fa uns dies el candidat d’Units per Barcelona (ERC, Rcat i DC), Jordi Portabella, quan va assegurar que “en temes econòmics la Fira d’Abril està del tot fora de la llei”. Portabella va assegurar que la Fira “es basa en unes subvencions que ningú té i en unes arbitrarietats que a ningú més se li toleren”. ERC va desmentir rotundament l’afirmació que havia fet dies enrere García Prieto en el sentit que aquest partit seria present a la Fira amb caseta pròpia.

El Punt Barcelona 30-04-2011

You must be logged in to post a comment.