Hereu descarta ser el número dos de Tura en cas que perdi les primàries

L’alcalde sosté que té una relació “molt sincera” amb Montilla tot i que sap que no és el seu candidatTambé es mostra obert a fer oposició, si es dóna el cas

F.Espiga

Tot i que formalment la campanya de les primàries del PSC encara no ha començat, els dos aspirants a obtenir la proclamació com a candidat del partit a l’alcaldia de Barcelona ja estan immersos de ple en el procés. En un matí de peregrinació per diferents mitjans de comunicació, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no va desaprofitar ahir l’ocasió per llençar diversos missatges amb vista a l’esdevenir de la contesa. Davant els micròfons d’El matí de Catalunya Ràdio va ser rotund a l’hora de negar la possibilitat de ser el número dos de la llista socialista, en l’hipotètic cas que Tura s’imposi en les primàries: “Sincerament, jo crec que si es dóna aquesta situació del que es tracta és d’establir un projecte. I jo seré el primer de treballar en qualsevol projecte que els socialistes plantegem a la ciutat”. O sigui, de possible tàndem, res de res. Sense deixar el terreny de les elucubracions, i en el mateix programa, Hereu també va garantir que no llençarà a la tovallola i farà oposició, si finalment és triat candidat però acaba derrotat per Xavier Trias. “Jo continuaré servint Barcelona des d’allà on els ciutadans em posin. Però nosaltres anem a guanyar a Barcelona, i anem amb aquesta convicció”, va manifestar.

Sobre com s’ha gestat tot aquest procés de designació interna, l’alcalde va evitar en tot moment llençar dards contra la direcció nacional –“no m’he dedicat a pensar que m’han fet una mala passada, no és així”– i va tornar a relativitzar les enquestes que li auguren una derrota severa. En una altra entrevista, en aquest cas a Els matins de TV3, Hereu també va explicar que poc després de les eleccions del 28 de novembre, va tenir una conversa “sincera i a la cara” amb José Montilla en què aquest li va plantejar la conveniència de buscar un candidat nou per Barcelona. En cap moment, però, l’alcalde va tenir cap retret per l’encara primer secretari del PSC, de qui va arribar a dir que admira en molts temes.

Arribats a aquest punt, Hereu va fer l’enèsima crida perquè el procés de primàries es desenvolupi en un clima constructiu –“és una gran oportunitat per debatre i mobilitzar molta gent”– i, per això, va subratllar la necessitat que no es transmeti el missatge que es barallen per una cadira. Per evitar-ho, va recalcar, no hi ha més bona estratègia que tant ell com Tura posin Barcelona i els seus respectius models de ciutat en el centre del debat. I també va recordar que el rival, per sobre de tota circumstància, és Xavier Trias, “de qui encara no hem sentit res sobre quina Barcelona vol”.

 Amb José Montilla hi mantinc una relació molt sincera i en molts temes, francament, el respecto i també l’admiro
Sincerament, jo crec que en cas de perdre les primàries, del que es tracta és d’establir un projecte nou. Ho dic amb claredat

L’oposició li retreu que parlés com a candidat

Els grups a l’oposició CiU, el PP i ICV van criticar ahir que l’alcalde, Jordi Hereu, parlés més com a candidat de les primàries del PSC que no pas com a alcalde amb una visió dels projectes de futur per a Barcelona en la conferència que va oferir dilluns. D’ “autèntic acte electoral socialista pagat per tots els ciutadans” la va qualificar el candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, mentre que el també candidat pel PP, Alberto Fernández Díaz, la va titllar d’“epitafi”. “ Estava més pensada en les primàries del PSC que no en Barcelona”, va afegir. Per la seva banda, el lider d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Portabella, va dir que la conferència estava “contaminada”. “Hi ha hagut una certa confusió partit-institució que no es pot permetre”, va dir Portabella.

Publicat a
El Punt Barcelona
19-01-2011

Comments are closed.