Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Imposen més multes als incívics per mitigar la brutícia al carrer

Les sancions s’han disparat un 91%.
Barcelona engega el pla de xoc per a la neteja, amb més reg als carrers cèntrics, la recollida de les deixalles comercials al vespre i papereres més grans.

L’Ajuntament de Barcelona ha emprès la seva lluita contra la brutícia als carrers de la ciutat amb la posada en marxa d’un pla de xoc. A banda de regar més els carrers i de reorganitzar els torns de neteja, s’incrementarà la vigilància policial a les zones on s’hi acumulen més deixalles. De fet, el govern municipal indica que ja han augmentat les multes imposades als incívics, ja sigui per deixar les escombraries fora d’hores o del contenidor, ja sigui per endur-se’n el cartró o la ferralla.

“Les sancions per incivisme han augmentat els darrers mesos”, va assenyalar aquest dilluns el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i va destacar que s’ha enxampat els infractors “gràcies a la col·laboració dels veïns que han denunciat comportaments incívics”. 

“Les sancions per incivisme han augmentat els darrers mesos”, va assenyalar aquest dilluns el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i va destacar que s’ha enxampat els infractors “gràcies a la col·laboració dels veïns que han denunciat comportaments incívics”. Aquesta és la via que seguirà el govern municipal els propers mesos: intensificar la vigilància de la Guàrdia Urbana per tal d’evitar la presència de drapaires i d’aconseguir que els veïns i comerciants deixin les escombraries allà on pertoca.

Les dades municipals revelen que el 2010 la Urbana va imposar un total de 94 denúncies per “robatori de cartró”. El 2011, fins a finals de novembre, se n’havien imposat 691, el que demostra que la presència de drapaires s’ha intensificat amb la crisi i que la policia local està més a sobre d’aquest tipus d’infracció, que està considerada una falta administrativa.Més reg al centre

Aquest dilluns es va posar en marxa el Pla de millora de la neteja que intensifica l’ús d’aigua a pressió per regar els carrers, l’anomenat baldeig, i que suposa que els equips de neteja passin més sovint per les zones més cèntriques i, per tant, més freqüentades i amb més deixalles. Així, s’han redissenyat els itineraris per tal d’intensificar la recollida de deixalles i evitar l’acumulació d’escombraries als punts calents de la ciutat. “Es tracta d’un canvi de prioritats sense incrementar el cost de l’operació”, especificava aquest dilluns Vives.

El que es busca amb la nova distribució dels serveis de neteja és que el ciutadà “tingui la percepció que el carrer està net”, confirmava el tinent d’alcalde. I per aconseguir aquest efecte visual, el baldeig es farà al matí enlloc de fer-ho a la nit, i es canviarà l’horari de recollida de les deixalles dels comerços. Aquest és un dels punts clau del pla de xoc.

Un cop que finalitzi el període de rebaixes, els comerciants hauran de treure les caixes de cartró i d’altres deixalles a l’hora de tancar, al vespre. Fins ara, es feia en horari de matí, en diferents franges, dependent del carrer o de la zona en qüestió. Aquesta és una mesura que alguns comerciants critiquen perquè suposa acumular les caixes durant tot el dia dins la botiga, mentre que per a d’altres professionals que reposen el gènere abans de tancar, la situació no varia gaire.

500 papereres dobles

S’estan instal·lant ja paperes amb el doble de capacitat que les que hi havia fins ara. Si les tradicionals tenien 70 litres o 140 litres de capacitat, el nou model arriba a un volum de 220 litres. Es col·loquen a les zones cèntriques, més concorregudes, comercials o turístiques, i en seran 500, el 2% del total de la ciutat (n’hi ha 25.229 actualment).

Aquesta és la via que seguirà el govern municipal els propers mesos: intensificar la vigilància de la Guàrdia Urbana per tal d’evitar la presència de drapaires i d’aconseguir que els veïns i comerciants deixin les escombraries allà on pertoca.

Les dades municipals revelen que el 2010 la Urbana va imposar un total de 94 denúncies per “robatori de cartró”. El 2011, fins a finals de novembre, se n’havien imposat 691, el que demostra que la presència de drapaires s’ha intensificat amb la crisi i que la policia local està més a sobre d’aquest tipus d’infracció, que està considerada una falta administrativa.

20 Minutos.es
10-01-2012

You must be logged in to post a comment.