Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

No hi ha data encara per construir el nou edifici de l’escola Mediterrània

L’escola de la Barceloneta fa quatre anys que està en barracons i no se sap fins quan hi seguiràEscarp ja ha demanat al nou govern que hi destini diners

El juliol del 2007 professors i alumnes de l’escola Mediterrània, a la Barceloneta, van acabar el curs i van marxar de vacances. Quan van tornar, al setembre, es van trobar “que no hi havia escola”. I així, fins ara, en barracons. L’antiga escola, van haver d’enderrocar-la per aluminosi i encara esperen un edifici nou. El solar –al lloc que ocupava l’anterior– i el projecte són a punt. Falten els diners.

En la presentació de les inversions en educació de l’Ajuntament d’aquest mandat al districte, la regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp, va reconèixer que la Generalitat encara no els ha donat un calendari. Ho va demanar a l’anterior govern i ja ho ha demanat a la nova consellera, Irene Rigau: “Demanem que compleixin els compromisos, el projecte està acabat i han de posar els diners ells”, va subratllar. La directora de l’escola Mediterrània, María Asunción Fumanal, va reclamar “prioritat” per a aquest nou centre: “Venim d’un trauma de quatre anys i això comença a pesar, hi ha un desgast”.

Una protesta per reclamar el nou centre per al CEIP Mediterrània, al novembre Foto: JOSEP LOSADA.

El juliol del 2007 professors i alumnes de l’escola

En la balança positiva, la regidora d’Educació, Montserrat Ballarín, hi va situar els 33 milions d’euros d’inversió que s’han produït en aquest mandat. Entre aquestes inversions, hi ha la rehabilitació de l’antic Palau Alòs, on el curs que ve s’hi traslladarà l’escola bressol Puigmal. Tant aquesta obra com l’ampliació de l’escola Collasso i Gil, al Raval, han fet una forta tasca de rehabilitació del patrimoni.

LA XIFRA

33 milions d’euros
ha estat la inversió de l’Ajuntament en educació, només a Ciutat Vella, en aquest mandat.

LA DATA

1-9-2007
Des d’aleshores, alumnes i professors de l’escola Mediterrània s’estan en barracons, en espera d’un nou edifici.
Publicat a
El Punt Barcelona
19-01-2011

Comments are closed.