Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Veïns d’Escudellers i Orwell volen una patrulla fixa a la nit

Veïns i botiguers d’aquesta zona del Gòtic es manifesten contra la degradacióDemanen solucions al districte

Anna Ballbona

Els veïns del carrer Escudellers i de la plaça George Orwell van protestar ahir contra la degradació d’aquesta zona del Gòtic. Una trentena de persones van fer una marxa reivindicativa Rambla amunt fins arribar a la plaça de Sant Jaume. Una de les seves demandes, que van plantejar en una reunió la setmana anterior amb l’Ajuntament de Barcelona, és que a les nits hi hagi dues patrulles fixes en aquests punts, d’onze de la nit a les quatre de la matinada. Fonts municipals van explicar ahir al vespre que els Mossos i la Guàrdia Urbana estan estudiant com coordinar-se per reforçar la vigilància a la zona.

Els veïns i els comerciants, que estan en tràmits de constituir una entitat en la qual s’agruparan, també volen que la neteja del carrer es faci amb aigua a vapor i no amb les mànegues actuals. D’aquesta manera, diuen, s’evitarien les basses i el fangueig que pràcticament s’han convertit en habituals al carrer Escudellers.

“Patim delinqüència, brutícia, falta d’enllumenat a les nits, volem que torni a ser el carrer que era abans”, va reclamar Manuel Gil, un dels portaveus de la protesta, que regenta una perruqueria a Escudellers. “Si això no millora marxaré”, i deixarà, diu, la que és “la perruqueria més antiga de Barcelona”.

A la manifestació, comerciants –tant els nascuts aquí com els pakistanesos– i veïns. “La gent no s’atreveix a entrar”, resumeix l’Àngels, que regenta el conegut restaurant La Concha, a la plaça George Orwell. “Fa trenta anys que hi som, abans fèiem 60 sopars cada nit i ara un o dos”. Els robatoris, diu, tenen una violència inusitada; hi ha “els camells a la porta del restaurant”, i “cada nit hi ha baralles”. Ella mateixa fa una bona volta per tornar a casa a la nit i sortejar els elements més conflictius. Quan pugui, marxarà a viure a un altre lloc. “Entres aquí de nit i t’ofereixen a crits coca, haixix”, es queixa una altra veïna, que demà mateix també deixarà el seu pis d’Escudellers.

L’Ajuntament començarà aviat una reforma de la plaça per eliminar-ne els graons i el lavabo públic i posar-hi un parc infantil. “M’agradaria que anés bé, però sense el lavabo la gent tornarà a orinar al carrer i hauran de posar un vigilant al parc”, precisa. L’Ajuntament engegarà un procés de reunions periòdiques amb comerciants i veïns. Fonts dels comerços constaten que la situació de la zona foragita els visitants: “En creuers que arriben a Barcelona ja els donen un mapa amb aquesta zona ratllada perquè no hi entrin”.

 LA FRASE

Patim delinqüència, brutícia i falta d’enllumenat; volem que torni a ser el carrer que era
Manuel Gil
portaveu dels comerciants i veïns d’escudellers i orwell

Publicat a
El Punt Barcelona
22-12-2010

Comments are closed.