Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

“Potser ens hagués anat millor amb els portuguesos i sense els catalans”

Peces-Barba diu que “aquest cop es solucionarà tot sense necessitat de bombardejar Barcelona”

Gregorio Peces-Barba, expresident del Congrés dels Diputats, i uns dels pares de Constitució, ha afirmat que “potser ens hagués anat millor si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans”.

L’expresident del Congrés ha assenyalat que “la llengua pròpia de tot l’Estat és el castellà, i també és la llengua pròpia de Catalunya”.
“A Espanya no hi ha més que una nació sobirana, encara que pot haver-hi més nacions culturals”, ha afegit abans de dir que “no sé quantes vegades es va haver de bombardejar Barcelona, però aquest cop es solucionarà tot sense necessitat de bombardejar Barcelona”.

Les paraules del socialista han indignat un grup d’advocats catalans que han assistit al Congrés Nacional de l’Advocacia, que es celebra a Cadis, que han decidit marxar.

“Sempre em pregunto mig en broma què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat als catalans. Potser ens hagués anat millor”, ha afirmat comentant si després de les revoltes del segle XVII, causades per la guerra de la Restauració a Portugal i la guerra dels Segadors a Catalunya, que van acabar amb la independència de Portugal, Espanya s’hagués separat de Catalunya.

Peces-Barba, que s’ha molestat per la marxa dels advocats catalans i ha dit al respecte que “deixin marxar els que han de marxar”, ha trobat un inconvenient a una possible independència catalana. I és que, segons ha dit “hi hauria un gran problema; que no s’hagués pogut jugar el Madrid-Barça”. També ha recordat que “els catalans sempre celebren les seves festes diguem que nacionals commemorant derrotes”

e-noticies.cat
28-10-2011

You must be logged in to post a comment.