Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

La direcció de Bellvitge insisteix en la “normalitat” assistencial després d’una nova jornada de protestes a l’hospital

La gerència defensa que els deu pacients atrinxerats reben el mateix tracte que la restaAssegura que la reducció de llits disponibles durant l’estiu “garanteix en tot moment l’atenció de pacients”

l’HOSPITALET DEL LLOBREGAT –

Treballadors, usuaris i veïns es manifesten davant l’hospital de Bellvitge Foto: ACN.
La situació a l’Hospital Universitari de Bellvitge és de “normalitat assistencial”, segons defensa la direcció del centre. En un comunicat emès aquest dimecres, després d’una nova jornada de protestes de treballadors, usuaris i veïns, expliquen que la planificació estival es manté, amb el tancament d’unitats d’hospitalització, com un fet “habitual” en la planificació assistencial. Actualment n’hi ha dues en procés, on els deu pacients ingressats es neguen a ser traslladats a altres unitats com a senyal de protesta. Des de la direcció asseguren que aquests pacients atrinxerats reben el mateix tracte que la resta: “La prioritat és salvaguardar l’atenció de qualitat i la seguretat dels pacients”.

L’Hospital de Bellvitge assegura que la reducció de llits disponibles durant l’estiu “garanteix en tot moment l’atenció de pacients” perquè es té en compte “la disminució de la demanda d’operacions de cirurgia programades”. Alhora, defensa la direcció, permet que els professionals gaudeixin de les seves vacances reglamentàries i fer obres de millora.

Segons dades de l’hospital, cap pacient ha vist cancel·lada fins ara la seva operació programada i tots aquells procedents d’Urgències tenen llit assignat. Fins i tot, diuen, queda “algun llit més lliure per a l’atenció continuada” i hi ha “disponibilitat de llit de crític per atendre les emergències de l’àrea de referència directa de l’hospital i l’activitat terciària”.

La direcció també nega que s’estiguin derivant pacients a hospitals privats i que només en alguns casos es deriven pacients a altres centre públics de la comarca. També es justifica la disminució de la llista d’espera per l’augment d’un 1% de l’activitat quirúrgica a Bellvitge, així com la revisió d’alguns errors administratius a les bases de dades.

publicat per el Punt Avui
Dimecres, 23 de juliol del 2014 

You must be logged in to post a comment.