Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Farts de la N-340

Tarragona reclama l’autopista gratuïta PER solucionar el col·lapse de la nacional

Els alcaldes de Torredembarra, Altafulla, el Vendrell, Creixell i Calafell han esgotat la paciència amb la N-340. Aquesta carretera al seu pas PER la demarcació de Tarragona és una de les vies amb més trànsit i accidents del país. La saturació, especialment a l’estiu, és insostenible.

Per això els batlles de les diferents poblacions han impulsat una INICIATIVAper traslladar el seu malestar a Madrid, a través dels diputats i els senadors del Camp de Tarragona. Una trobada a Roda de Berà ha servit per segellar el que Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, ha denominat COM “el pacte de Berà”.                                                                                                             Alcaldes, diputats i senadors, al costat de la N-340

Alcaldes, diputats i senadors, al costat de la N-340Amb l’ajuda de diputats com Jordi Jané o Josep Maldonado, el territori vol fer-se sentir al Congrés i arribar al ministeri de Foment, per reclamar com a mesura urgent l’alliberament de l’autopista des de Torredembarra fins a Vilafranca. Amb això, es disposaria d’una alternativa gratuïta a la N-340, que ara mateix no existeix.

La gratuïtat de l’AP-7 comportaria una compensació econòmica cap a l’empresa concessionària, Abertis, però Jordi Jané creu que ara és el MOMENT de negociar aquests temes, “ja que queden pocs anys perquè s’acabi la concessió”, concretament el 2021.

A llarg termini, el que VOLEN els alcaldes és que l’autovia A-7 arribi fins al Baix Penedès, tot i que en cap cas com una via desdoblada. “No volem que es trinxi més el territori, volem que l’autovia s’integri dins l’autopista, que ara té un volum prou còmode com per absorbir aquest trànsit”, ha apuntat l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

Per aconseguir això, els batlles volen reunir-se amb els responsables de Foment el més aviat possible. Cada dia que passa pot suposar noves víctimes. Els últims mesos hi ha hagut un degoteig d’accidents a la carretera que han causat retencions, ferits i, el que és pitjor, víctimes mortals. 

Publicat per e-notícias
3 de Març 2015

You must be logged in to post a comment.