El govern espanyol tornarà prorrogar l’ajut als aturats de llarga duració

El ministeri de Treball vol posar l’accent en els programes de formacióValeriano Gómez reconeix que costarà reprendre el diàleg social després del 29-S

Madrid Agències

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha avançat aquest dimecres que el govern espanyol té intenció de tornar a prorrogar l’ajut de 426 euros que reben els aturats de llarga duració que han esgotat el subsidi d’atur i que estiguin inscrits en algun programa de formació.

En roda de premsa després de reunir-se amb la consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, el ministre ha assegurat que la mesura és reeditarà sis mesos més, des del febrer fins a l’ agost de 2011. Aquesta és la tercera vegada que l’executiu central prorroga el Programa Temporal de Protecció per Atur i Inserció (Prodi).

El titular de Treball ha explicat que l’executiu aprofitarà l’ampliació per incloure alguns canvis en aquest prestació. Així, posarà l’accent en la formació a través d’una reforma dels programes dels serveis públics d’ocupació que vol tenir enllestida al febrer.

Gómez ha assenyalat que, en l’actualitat, el nombre de persones que reben l’ajut assistencial i els que perceben la prestació per atur és gairebé el mateix. Amb tot, el ministre ha considerat una bona notícia que la despesa en prestacions contributives no hagi crescut des de maig i que es preveu que vagi en descens en els propers mesos, al passar molts dels seus beneficiaris a la prestació assistencial, de menor quantia que l’atur.

El titular de Treball ha destacat que aquesta circumstància alliberarà els recursos suficients per a emprendre les esmentades reformes, que incloguin nous programes, nous instruments i majors dotacions de personal i materials.

D’altra banda, Gómez ha concretat que l’agenda social del govern per als pròxims mesos s’orientarà també a les qüestions “pendents” després del 29-S: la reforma de les pensions i la reforma de la negociació col·lectiva. En aquest sentit ha reconegut que “costarà” tornar a posar en marxa el diàleg social, degut al “trencament abrupte” de l’últim procés de negociacions.

El Punt:.cat
28-10-2010

Leave a Reply