Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

La T-10 costarà uns 9 euros i les taxes universitàries s’apujaran un 7,5%

El nou pla d’ajustos del govern contempla aplicar entre un 0,20 cèntims i un euro per receptaL’executiu de Mas estudia reduir el nombre de dies festius dels treballadors públics i doblar el cèntim sanitari que s’aplica a la gasolina

La concreció sobre les mesures d’ajustaments, estalvi i retallades per al 2012 que Artur Mas va avançar dimarts s’estan concretant a mesura que passen els dies.

Tot i que encara hi ha molts serrells per determinar, ja que hi ha moltes quantitats que cal pactar amb els implicats, aquest dijous s’ha conegut que la targeta de transport públic T-10 podria pujar un 10% a partir de gener i passaria dels 8,25 actuals a més de 9 euros, segons publica El periódico.

Per la seva banda, La vanguardia avança que el govern estudia acostar el règim laboral públic al privat, que contemplaria reduir el nombre de dies festius, sobretot pel que fa als de lliure disposició.

També explica que les taxes universitàries podrien augmentar el curs que ve fins al màxim legal permès per la Generalitat, aproximadament un 7,5%. Una altra mesura per aconseguir ingressos és doblar el cèntim sanitari que s’aplica a la gasolina, del 2,4 cèntims el litre a 4,8.

Aquest dimarts la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ja va avançar que les retallades afectarien el sou dels funcionaris, que s’aplicarà en una part d’un complement a les dues pagues extraordinàries, que representaria una rebaixa d’entre un 1% i un 3% en el sou brut anual.

Pel que fa al tiquet comptador avançat per Mas, representaria cobrar entre 0,20 cèntims i un euro per recepta.

El Punt Avui
24-11-2011

You must be logged in to post a comment.