Millet i Montull culpen Hisenda de rebre 700.000 euros

Els imputats van tornar a declarar ahir

L’error és d’Hisenda. Com en un pati de col·legi, Fèlix Millet, Jordi Montull i Edmundo Quintana han estat jugant a despistar en el procés d’esbrinar qui és el responsable d’un suposat frau fiscal de gairebé 700.000 euros fins a acabar apuntant a l’Agència Tributària. En un nou capítol del cas Palau, ahir al matí la Fiscalia de Barcelona va cridar a declarar els dos imputats, Millet i Montull, acusats d’ordenar el pagament i la devolució de l’IVA el 2007.

“Hi ha un error d’Hisenda, que ens va retornar els diners dues vegades, i ara volen encolomar-nos-ho a nosaltres”. Qui va ser director administratiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Jordi Montull, va justificar ahir així a la Ciutat de la Justícia que l’import de l’IVA tornés dues vegades a l’entitat.

Millet i Montull declaren no tenir “ni idea” de què se’ls acusa

El fiscal creu que la Fundació va obtenir 550.000 euros en cobrar per duplicat les devolucions de l’Agència Tributaria del 2007, més la presumpta emissió de factures d’obres realitzades en el mateix domicili de Millet (130.000 euros) i 7.000 euros més d’un altre presumpte delicte també relacionat amb l’IVA.

Reunits els imputats davant el jutge d’instrucció, va començar el joc de les evasives. Millet, que ja va confessar haver desviat 3,3 milions d’euros per finançar immobles particulars i viatges familiars, va explicar que no tenia “ni idea” de què se l’acusava, ja que de les factures se n’encarregaven “els tècnics”. És més, a la sortida de la sala on va declarar li van preguntar si era veritat que no sabia res del frau fiscal pel qual acusen també la seva mà dreta, Jordi Montull, i va sentenciar: “Evidentment”.

L’advocat de Montull va defensar el seu client argumentant que “en cap cas hi va haver voluntat de defraudar a Hisenda”. L’assessor fiscal Edmundo Quintana va mantenir la línia argumental dels imputats i no va afegir res de nou a les dues primeres intervencions. Conclusió: l’Agència Tributaria ho ha fet malament i ells no ho van fer saber.

Unes factures fraudulentes són el motiu de la quarta querella del Palau

No va matar Kennedy

Jordi Montull va aprofitar ahir la seva enèsima cita a la Ciutat de la Justícia per ironitzar davant el jutge. “Jo no vaig matar Kennedy”, va dir.

Montull, que està acompanyat en el procés judicial per la seva filla Gemma com la responsable de les factures “fraudulentes”, va considerar que la justícia el persegueix pel simple fet de ser qui és.

Asseguren que l’Agència Tributària va tornar l’import de l’IVA dos cops

Montull i Millet, amb uns honoraris de 1,5 milions d’euros anuals quan eren al capdavant del Palau de la Música, s’enfronten a la quarta querella que s’uneix a la causa principal en la qual se’ls acusa del desfalc d’uns 35 milions del Palau, als presumptes pagaments irregulars a CDC i a la seva imputació per irregularitats en les gestions per la construcció d’un hotel de luxe.

Una data clau en el procés judicial va ser el 8 d’octubre del 2009, quan la Fiscalia va estimar que el forat del cas Palau, fins ara valorat en 3 milions d’euros, es podia triplicar fins a arribar a 10 milions. Vuit mesos després, la jutge va demanar presó incondicional sense fiança per a tots dos.

Entre tanta causa pendent, ahir va quedar patent l’actitud dels acusats, ja que Montull es va acomiadar dirigint-se al jutge: “Que l’hi demani a la Fundació però que no m’ho demani a mi”.

Leave a Reply