Millet va continuar espoliant el Palau després de l’escorcoll

La secretària de l’expresident de l’Orfeó va fer pagaments a Fèlix i la seva filla Clara amb diners que va treure d’una caixa forta.
Les acusacions particulars demanaran també imputar Barberà

Fèlix Millet va continuar espoliant el Palau de la Música els dies immediatament posteriors a l’escorcoll policial del 23 de juliol del 2009 i fins i tot quan ja havia estat suspès de les seves funcions de president de l’Orfeó Català. Per fer-ho possible va disposar de la col·laboració de la seva fidel secretària, Elisabet Barberà, que va mantenir el control de la caixa forta del Palau i l’accés als diners que allí s’hi guardaven. D’aquesta manera, entre el 24 i el 31 de juliol la secretària va fer fins a sis pagaments per un import total de 196.695 euros i en va deixar constància al llibre de comptabilitat, en un full que es reprodueix en aquesta pàgina.

Els llibres de comptabilitat on hi ha anotats tots els pagaments de caràcter personal de Fèlix Millet són una de les proves adjuntades al procediment judicial i ja han estat analitzats pels pèrits de l’Agència Tributària. Ara són en mans dels auditors de Deloitte, que treballen per al Palau i que han de fer un informe amb les seves conclusions.

El llibre, i per tant la caixa forta, era controlat per Elisabet Barberà, que ho anotava tot. Aquells dies de juliol va anotar-hi, per exemple, una sortida de 149,523 euros sota el concepte “pagaments del mes”. Es tracta de la despesa que cada any ordenava Millet per fer front a les nòmines del personal que té al seu servei a la casa de l’Ametlla del Vallès, així com altres pagaments als seus familiars més directes: la dona i les filles.

Quatre dies després, Barberà va tornar a obrir la caixa forta per treure 70 euros i pagar una “multa de la senyora Millet”, segons va anotar. Als llibres de comptabilitat hi surt anotat, de manera continuada, el pagament de multes de trànsit. L’endemà va fer una extracció més important, de 46.000 euros, que va donar a Clara Millet, filla de Fèlix i aleshores encara en nòmina al Palau de la Música com a responsable del departament internacional.

Barberà sempre ha defensat que aquests diners eren de l’esfera privada de Millet i que no tenien res a veure amb la institució del Palau. La investigació no ho considera així, i entén que bona part de l’espoli queda retratada en aquesta comptabilitat secreta que controlava Barberà.

Davant el jutge

La secretària va tenir ocasió d’explicar això al jutge quan hi va anar a declarar com a testimoni, però amb tota seguretat ho haurà de repetir si se la cita de nou però com a imputada. Això és el que va demanar la setmana passada la fiscalia i això és el que demanaran també els advocats de l’acusació particular, segons ha pogut saber aquest diari.

Els escrits d’acusació dels advocats de l’Associació Orfeó i Palau de la Música i del Consorci del Palau s’han d’entregar al jutjat aquesta setmana, en el termini de deu dies que aquest els va donar. També s’haurà de pronunciar l’acusació popular.

 LES DATES
23.07.09
Els mossos van entrar al Palau de la Música per ordre judicial i van intervenir documentació sobre l’espoli.

LA XIFRA
46.000 euros va donar el 28 de juliol del 2009 Barberà a Clara Millet. El dia abans, el seu pare havia estat destituït.

31.07.09
L’última anotació en la comptabilitat de Millet són 27,20 euros al seu xofer pel pàrquing, dinar i revistes.

Publicat a:
El Punt Barcelona 08-11-2010

Leave a Reply