Obre el primer espai de cotreball municipal

Sinèrgics és una iniciativa del Districte de Sant Andreu destinada a rehabilitar espais en desús on es generi una comunitat professional de treball col·laboratiu involucrada activament en el desenvolupament social i econòmic del barri.

L’espai Sinèrgics està situat al barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, i neix no només amb l’objectiu de ser un espai de cotreball compartit i col·laboratiu. I és que els professionals que hi treballen estan completament involucrats en el desenvolupament social i econòmic del barri.

El principal tret diferencial de Sinèrgics és que es tracta d’un espai obert a les entitats del barri on es desenvolupen projectes amb valor social que repercuteixen directament en la ciutadania. Així, entitats i professionals poden col·laborar a l’hora de fer, per exemple, cartells per a les festes del barri, o en l’organització de tallers impartits per alguns d’aquests professionals.

L’espai disposa de 40 places —17 de les quals ja estan ocupades— per a professionals de diferents sectors, autònoms o petites empreses que puguin desenvolupar la seva tasca en un espai d’aquestes característiques. Actualment ja hi treballen 17 persones. Entre altres, hi ha dissenyadors, advocats o professionals relacionats amb les noves tecnologies. Tot i això, a Sinèrgics estan oberts a qualsevol perfil professional i, especialment, a persones vinculades a l’economia social i solidària.

Gràcies a aquesta iniciativa, també s’han rehabilitat cinc locals en desúsals carrers de Quito i Clarina, que s’han adaptat a les necessitats d’un espai de cotreball, amb sales obertes, sales de reunió i formació i diversos espais comuns.

Sant` Andreu actualitat
Ajuntament de Barcelona

dimecres, setembre 14, 2016

Leave a Reply