La premsa internacional comença a fer-se ressò de la Diada

Després de quatre grans manifestacions per l’11-S,

La premsa internacional ja té la Diada catalana marcada a l’agenda i n’informen any rere any. Aquest any el francès Le Petit Journal, ja n’ha publicat una prèvia explicant les aspiracions de Catalunya per convertir-se en República. El diari francès explica que l’11 de setembre serveix als independentistes catalans per informar “la població nacional i l’estranger de la situació política de la regió”.

Destacant que aquesta és la primera gran manifestació que se celebrarà tenint una majoria parlamentària independentista, Le Petit Journal explica que la mobilització serà descentralitzada i que cada població tindrà un significat concret. A més, també fan referència als actes que se celebren durant tota aquesta setmana en el marc de la ‘Catalan Week’, que consisteix en diferents actes de promoció internacional del procés català. Se celebra a Londres, París, Nova York, Zurich i Rotterdam.

El diari francès també explica molt detalladament el programa de l’edició d’aquest any, i en recorda les tres anteriors (la Via Catalana de 2013, la V de 2014 i la Via Lliure de 2015). Aquest any expliquen que l’acte començarà a les 17:14 amb el repic de les campanes de la Seu Vella de Lleida i que després es llegirà un manifest i es farà “bategar” Catalunya. També expliquen que hi haurà castellers, que, com a torres humanes, simbolitzaran els pilars de la nova República.

ElNacional.cat, 8 de setembre 2016

Leave a Reply