Rigau: “L’ofensiva de l’Estat és molt forta”

La consellera d’Ensenyament considera que el problema és que s’ha canviat d’opinió, “i de ser l’estat plurinacional ara es vol recentralitzar-ho tot”
Irene Rigau denuncia que hi ha “massa afició” a recórrer qualsevol llei que provingui de la Generalitat amb l’objectiu d’uniformitzar les comunitats.

La conseller d’Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat aquest divendres que “l’ofensiva de l’Estat és molt forta”. I és que, segons ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3, en un Estat normal, estar denunciat per voler complir amb un mandat del Parlament, “et deixaria congelat”. No obstant, a Catalunya, “hem après a encaixar-ho i creiem que tenim una bona defensa i hem de confiar-hi”.  Irene Rigau, consellera d’Educació Foto: TV3.

Al seu entendre, “quan es formulen previsions com la inhabilitació, vol dir que estem davant de voler negar la realitat catalana”. Rigau ha afirmat que el govern està administrant aquella parcel·la que li permet l’Estatut, i que el problema és que l’Estat ha canviat d’opinió, “i de ser un estat plurinacional ara vol recentralitzar-ho tot”.

La consellera d’Ensenyament ha remarcat que des del govern espanyol “tenen molta afició ara a recórrer qualsevol llei que provingui de la Generalitat amb l’objectiu d’uniformitzar les comunitats”. En aquest sentit, ha insistit molt que des del seu departament treballen perquè els centres educatius no notin la pressió de l’administració espanyola, i s’ha felicitat perquè creu que en quasi tots els casos ho aconsegueixen.

Pel que fa a la coincidència aquest divendres entre Artur Mas i Mariano Rajoy durant la inauguració de la connexió elèctrica entre França i Catalunya, Rigau considera que només es tracta d’una “coincidència en l’espai i en el temps”. “No crec que haguem d’esperar cap declaració ni cap acord en relació al nostre tema”, ha conclòs.

Publicat per El Punt Avui
Darrera actualització ( Divendres, 20 de febrer del 2015 09:42 ) 

 

Leave a Reply