El ‘tiquet moderador’ establirà un topall de 61 euros per persona i any

El Departament de Salut calcula que es comenci a pagar per recepta cap a la primavera.

El tiquet moderador que el govern de la Generalitat posarà en marxa a partir de l’any que ve es preveu que sigui universal, però tindrà un topall màxim per persona. Serà de 61 euros anuals, segons fonts del Departament de Salut, que han afegit que la previsió és que aquesta mesura, que suposarà el pagament d’un euro per recepta, es comenci a posar en vigor a partir de la primavera.

Aquest tiquet moderador s’ha inclòs en la Llei de mesures fiscals i financeres que acompanyen els pressupostos per a l’any que ve i el govern espera que serveixi per a posar “barreres” al sobreús o a l’abús en l’àmbit de la prescripció farmacèutica. La previsió del Govern és ingressar 102 milions d’euros durant el 2012.

En la presentació dels pressupostos, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha explicat que ha optat per una opció “simple”, ja que el condicionament per nivell de renda presentava “dificultats d’implementació” i, per això, el govern ha decidit que el pagament per recepta sigui universal a partir d’una taxa “molt baixa” sense descartar que posteriorment hi hagi exempcions.

Tot i la universalitat, que inclou a malalts crònics i jubilats, des de l’executiu es planteja un topall de 61 euros per persona i any per tal d’evitar que el tiquet moderador sigui una barrera econòmica per accedir als medicaments.

Pel que fa a la seva aplicació, els càlculs del Departament de Salut passen perquè es posi en marxa cap a la primavera.

El Punt Avui
20-12-2011

Leave a Reply