El govern considera “inadmissible” la vaga de Renfe

La Generalitat reforça el servei d’autobusos interurbans com a alternativa a la situació a la xarxa ferroviària
Inicia un procés de mediació per normalitzar el servei de Rodalies

Barcelona ACN

El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha qualificat d’“inadmissible” la vaga encoberta dels maquinistes de Rodalies i ha demanat “excuses” als usuaris per les molèsties que els hagi pogut ocasionar. El govern ha reforçat el servei interurbà d’autobusos per “atenuar”, segons Homs, les molèsties i els retards ocasionats pels maquinistes.

La conselleria d’Empresa i Ocupació ha obert un procés de mediació per normalitzar el servei de Rodalies, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Així, la direcció general de Relacions Laborals, juntament amb la direcció general de Transports i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, han iniciat aquest procés per investigar les circumstàncies que estan provocant els retards en el servei ferroviari. A més, la conselleria d’Empresa i Ocupació, a través de l’Agència Catalana de Consum, ha obert diligències informatives que podrien derivar en un expedient a Renfe per l’afectació directa als usuaris i per conèixer el tractament que estan rebent les queixes pels retards.

El conflicte entre Renfe i la secció de maquinistes de la companyia ha provocat fins a les onze del matí l’anul·lació de dinou serveis i retards de mitja hora de mitjana, que s’han allargat fins al migdia. Així ho han confirmat fonts de la companyia, que continuen alertant que no poden garantir el correcte trànsit de trens a causa del que anomenen vaga de zel dels maquinistes. De la seva banda, aquesta part de la plantilla de Renfe es defensa assegurant que l’únic que fan és ajustar-se al calendari laboral que ha començat a aplicar la companyia aquest diumenge.
El govern ha reforçat l’oferta de serveis d’autobusos interurbans per suplir les mancances del servei ferroviari, tant pel que fa als trams de Rodalies com els Regionals (és a dir amb les ciutats més importants, com Girona, Figueres, Lleuda, Tarragona, Reus i Tortosa).

El departament de Territori i Sostenibilitat ha demanat a les empreses concessionàries d’aquestes línies que disposin de vehicles de reforç en cas que sigui necessari per donar una resposta adequada als viatgers que optin per utilitzar els serveis d’autobús a causa de les incidències a Rodalies.

A més, la conselleria també s’ha posat en contacte amb l’Entitat Metropolitana de Transports (EMT) per tal que també reforci, d’acord amb la demanda, els serveis de bus que cobreixen la primera corona metropolitana de Barcelona, que són de la seva competència.

Avui.cat
25-01-2011

Comments are closed.