Precintats vint pisos il·legals en un mateix bloc del Raval

Els espais, insalubres, tenien llicència de locals comercials però el propietari els llogava com a habitatges L’Ajuntament afirma que a l’edifici, situat al carrer de la Cera, s’hi traficava amb droga. 

Els serveis d’inspecció del districte de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van precintar ahir a la tarda una vintena de locals comercials situats en un mateix edifici del número 55 del carrer de la Cera, al barri del Raval, que havien estat llogats il·legalment com a habitatges.
Segons van informar al vespre fonts municipals, cap dels locals disposava de cèdula d’habitabilitat i tenien unes condicions insalubres, sense cuina ni lavabo, per ser utilitzats com a habitatge. . En el moment del precinte es van desallotjar tretze persones, tres de les quals són menors d’edat i van ser traslladades a un centre de menors de la Generalitat. A la resta, l’Ajuntament els va oferir assistència i cinc van ser reallotjades.

L’Ajuntament ha obert un expedient al propietari de l’edifici, al qual ja havia traslladat una ordre perquè cessés l’activitat d’aquells locals que funcionaven com a habitatge. Malgrat aquest requeriment, la Guàrdia Urbana va comprovar la setmana passada que els magatzems es continuaven utilitzant com a pisos i va tornar a instar l’ordre, amb l’advertència que si no es desallotjaven els locals es procediria a precintar-los, que es va fer ahir. Es dóna el cas que alguns dels locals de l’edifici sí que tenen un ús comercial i, per tant, no van ser precintats.

Edifici conflictiu

Durant l’any passat, la Guàrdia Urbana va dur a terme a l’edifici un total de 50 intervencions, totes relacionades amb la seguretat ciutadana, la majoria per baralles i tràfic de drogues. En aquestes intervencions s’havien tramitat 168 denúncies per infraccions de les ordenances.

Els baixos d’aquest edifici estan ocupats per una immobiliària, que, segons va explicar a l’agència Efe una responsable de l’empresa, té el local llogat a Mercantil Diagonal SL. Fonts d’aquesta societat van assegurar a Efe que els locals estaven llogats com a “locals de negoci” i que no podien donar més explicacions perquè l’assumpte està “en mans d’advocats”.

 Publicat a
El Punt Barcelona
01-03-2011

Leave a Reply