El Canòdrom es convertirà en un connector entre empreses creatives i creadors

 L’objectiu de l’Ajuntament és que el projecte comenci l’1 de gener de 2014

L’Ajuntament de Barcelona vol convertir el Canòdrom en un instrument per promoure la creativitat i la innovació a la ciutat. Per això l’edifici es convertirà en un centre que permeti introduir nous mecanismes per al suport del sistema cultural de la ciutat

El consistori presentarà la mesura de govern per fer del Canòdrom un espai que permeti connectar les empreses creatives i els creadors a la propera Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’onze de desembre.

Es tracta d’una proposta inicial que es formalitzarà tenint en compte les aportacions dels diversos grups municipals.

L’objectiu de l’Ajuntament és que el projecte comenci l’1 de gener de 2014 i que un any després la totalitat de l’equipament estigui en marxa.

La iniciativa respon a una de les prioritats del Govern municipal que és promocionar la innovació i la creativitat, i per fer-ho posarà en contacte el sector creatiu amb el de l’empresa i l’emprenedoria.

Un equipament dinamitzador

El Canòdrom es convertirà amb aquest projecte en un equipament que permeti dinamitzar les noves propostes creatives emergents a la ciutat. Actuarà com a promotor de nous productes i serveis desenvolupats pels creadors de la ciutat.

La gestió de l’equipament es farà amb col·laboració publicoprivada. Es traurà a concurs l’ús de l’espai i s’establirà un contracte marc de gestió per part de l’empresa que es faci càrrec de la gestió.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) donarà suport a l’empresa gestora sobretot amb tot el relacionat amb els serveis d’orientació i promoció que obren noves oportunitats al mercat per a la comunitat creativa i que són d’interès general.

Serveis prioritaris

L’objectiu prioritari del Canòdrom passarà a ser oferir sortides al mercat, a la indústria i al talent creatiu de la ciutat amb un vessant clarament internacional. Per això s’oferiran tres tipus de serveis principalment.

El primer és que la comunitat creativa integrada al model Barcelona Laboratori i a la resta d’espais de creació de la ciutat podran fer ús de l’espai per desenvolupar els seus projectes i compartir-los amb altres agents culturals.

En segon lloc hi haurà un servei de suport i acceleració de noves petites empreses amb un component creatiu, cultural i innovador. Aquest servei complementarà els altres ja existents a la ciutat dirigits a les start-ups, però amb un component més creatiu.

I finalment el Canòdrom disposarà d’un servei de comercialització i representació per a creadors, que serà l’encarregat de buscar sortides comercials al talent creatiu de la ciutat. Un equip comercial treballarà de manera proactiva al mercat per oferir els serveis i els productes de la comunitat creativa.

Estructura de gestió

L’equip directiu del centre tindrà la missió d’actuar com a catalitzador per a la creativitat i la innovació. Per fer-ho es planteja una estructura basada en 3 àrees fonamentals:

Hi haurà una àrea pedagògica i de grups de coneixement que s’encarregarà d’obrir el Canòdrom a la ciutadania per promoure l’intercanvi de coneixement, el contacte i el networking entre els participants.

També hi haurà una àrea de creativitat proactiva, enfocada a l’R+D+I. Es donarà suport a l’experimentació amb noves tecnologies i tècniques creatives per part dels creatius de la ciutat.

El projecte també planteja una àrea de creativitat reactiva on es puguin fer les prospeccions de mercat en l’àmbit internacional i local per detectar les necessitats i oportunitats existents. D’aquesta manera es treballarà per crear sinergies i aliances amb la indústria cultural i el sector creatiu.

Els futurs usos del Canòdrom

 Per saber-ne més

 Publicat el 11/12/2012

Leave a Reply