Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

El Dia Sense Cotxes tanca al trànsit 11 trams de carrer

El dissabte 17 d’octubre se celebra el Dia Sense Cotxes amb l’objectiu de fomentar una ciutat més verda i potenciar la mobilitat sostenible. Durant la jornada es tallaran al trànsit 11 trams de carrer.

En total hi haurà 10 talls de trànsit, 1 per districte, i 1 tall de ciutat, on la circulació es restringirà entre  les 09.00 i les 20.30 hores. En aquests carrers només es permetrà la circulació de vianants, bicicletes, vehicles que hagin d’accedir als pàrquings i en algunes vies també els autobusos. A més, la celebració del Dia sense Cotxes també comportarà la prohibició d’estacionament en alguns carrers.

Per evitar les afectacions a la mobilitat privada, l’Ajuntament convida a no utilitzar el vehicle privat i desplaçar-se a peu, en bici o en transport públic. Ferrocarrils de la Generalitat i renfe-rodalies donaran el servei habitual d’un dissabte i es reforçarà la capacitat de la xarxa de metro amb més trens. Pel que fa als autobusos, hi haurà 23 línies afectades per desviaments o modificacions de parada.

En els espais sense circulació de vehicles privats s’hi organitzen més d’un centenar d’activitats que contribuiran a la conscienciació ciutadana i la promoció de nous models de transport més sostenibles. Podeu consultar-les en aquest enllaç.

El tall de ciutat restringirà la circulació al tronc central de l’Av. Diagonal entre la plaça Joan Carles I i la plaça Mossèn Jacint Verdaguer, deixant els laterals pels pas del transport públic i els veïns. Pel que fa als districtes es veuran afectades les següents vies:

A Ciutat Vella, es tallarà la Via Laietana entre pl.Antoni Maura i pl.Antonio Lopez, a l’Eixample el Comte Borrell entre Tamarit i Manso, a Sants-Montjuïc el carrer Consell de Cent entre Tarragona i  Creu Coberta i el carrer Moianès entre  de  Creu Coberta i crta. de la Bordeta, a Les Corts,  Av. Madrid entre Galileu i Guitard, a Sarrià-Sant Gervasi el carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Rda.General Mitre i pl. Bonanova, a Gràcia el carrer Gran de Gràcia, entre el pla de Nicolàs Salmeron fins al carrer de Nil Fabra i la Travessera de Gràcia de pl. Gal.la Placídia a Sardenya, a Horta-Guinardó el Pg. Maragall entre Av.Borbó i Tajo, Nou Barris el  Pg. Verdum entre pla de las Madres de la Plaza de Mayo i pl. Llucmajor, a Sant Andreu, entre el carrer Gran de Sant Andreu entre Malats i la Rambla Onze de Setembre i a Sant Martí, l’àmbit limitat pels carrers Llacuna, Bilbao, Tànger i Pallars.

Publicat el 15/10/2015  per
El Digital Barcelona.cat

You must be logged in to post a comment.