Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Les inversions de l’Ajuntament passen de llarg per Congrés-Indians

Aquesta setmana el govern de Trias (amb la boca petita) i el Partit Popular (a bombo i platerets) han anunciat que desbloquejaven 196.97 milions d’euros per invertir enguany. D’aquest acord han transcendit les grans obres de la ciutat, que el faran visible. Però quan mirem la lletra menuda i provem de trobar les inversions al Districte de Sant Andreu i més concretament a Congrés-Indians, se’ns queda la mateixa cara que als vilatans de la pel·lícula de Berlanga “Bienvenido Mister Marshall”.
anunciat un acord pel desbloqueig de 93 milions d’euros d’inversions per al 2013, que se sumen als 103 milions de l’anterior acord. En total
Sembla que se n’han oblidat de nosaltres completament. D’aquests gairebé 200 milions només es destinaran a Congrés-Indians 320mil, tots al Canòdrom, concretament a la darrera fase de les obres de l’edifici de la grada. O sigui, les escorrialles del que es gastarà l’Ajuntament el 2013. 
Estem en el mateix punt, el govern municipal no té cap projecte per a barri de Congrés-Indians. I el que és pitjor, sembla que aquells amb qui han pactat tampoc no en tenen cap o bé no creuen que el barri necessiti res. Això és molt suposar, quan veiem com estan carrers com Puerto Príncipe, Campo Florido o Cardenal Tedeschini, o les escoles que no tenen espais per fer esport, o la gent gran que no tenen casal públic. Fins i tot quan es podria fer ja la reforma integral del local del’Associació de Veïns i convertir-lo en un veritable casal de barri per dinamitzar les entitats.
En fi, una nova decepció. Ja ens ho van demostrar en el consell de barri quan vam demanar els projectes pel que queda de legislatura i no van ser capaços d’explicar-ne ni un. No val l’excusa de que no hi han diners quan s’alliberen 200 milions d’euros. Clarament la prioritat no són els barris, i menys el nostre. Quina llàstima. Només ens queda el consol de que per a fer manteniment integral de tots els barris de la Ciutat hi han destinat 11 milions més, dels quals amb una mica de sort alguna cosa ens pot caure. Esperem que serveixin per a petits projectes com els dels carrers que he comentat, o per millorar els pocs equipaments dels que disposem. Ja ho veurem.
Publicat per Enric Fernández-Velilla
23 de Abril 2013

You must be logged in to post a comment.