Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

L’aigua desborda el pantà de Susqueda

Les intenses pluges dels últims dies han provocat una situació que no es donava des de 1996Protecció Civil manté activada l’alerta pels cabals elevats d’alguns rius i embassaments

16/03/2011- Girona EFE

Les intenses pluges dels últims dies han fet que els embassaments gironins estiguin arribant al límit de la seva capacitat, fins a l’extrem que en el pantà de Susqueda l’aigua es desborda per damunt de la presa, una situació que no es donava des de finals de 1996.

En la mateixa situació es troba l’embassament es Portbou, de menor mida, que també està abocant aigua per damunt de les comportes i, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aquesta situació possiblement continuarà en els pròxims dies. El pantà de Boadella també es troba pràcticament al 95% de la seva capacitat.

Abans de les pluges de l’última setmana, els embassaments gironins ja estaven pràcticament a més del 80% de la seva capacitat i, malgrat que s’han intentat regular obrint comportes, estan arribant al màxim de la seva capacitat.

Davant aquesta situació, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat).

El pantà de Susqueda vessa aigua per la part de dalt de la presa. Foto: ARXIU.

Segons informa l’ACA, el nivell del riu Ter entre l’embassament de Pasteral i Torroella de Montgrí, en tot el tram del denominat Baix Ter, registra cabals per damunt dels habituals, a causa del desembassament del sistema Susqueda-Pasteral. La tendència del nivell és creixent i també està augmentant el nivell del riu Daró com a conseqüència de les precipitacions d’aquest matí. El cabal també és important a les conques dels rius Muga i Fluvià, de l’Alt Empordà.

Pel que fa a les precipitacions, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja va donar ahir per finalitzats els avisos per pluges i mal estat del mar, encara que a partir d’aquesta tarda podria haver-hi pluges localment febles o d’intensitat moderada en qualsevol punt del territori.

A causa de les intenses pluges caigudes a la província de Girona als últims dies, s’han registrat diverses incidències en algunes carreteres de titularitat de la Diputació. En concret la GI-V6226, en el gual del riu Fluvià en el pas per Arenys d’Empordà, (Alt Empordà); la GI-V5129, en el gual del riu Manol a Vilafant (Alt Empordà), i la GI-V5041, en el tram de carretera entre les Escaules i Boadella, per la crescuda del riu Muga.

També està tallada la carretera GI-V5441, just en el tram entre l’Eix Transversal i Sant Sadurní d’Osormort, com a conseqüència de diversos esllavissaments.

Avui.cat
16-03-2011

You must be logged in to post a comment.