Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

L’atenció sanitària funcionarà com en un dia festiu durant la vaga de metges

Els serveis mínims garantiran el normal funcionament de les urgències i de les unitats especials
L’aturada es notarà més als serveis d’atenció primària, on la plantilla es pot reduir un 75% de la plantilla

La vaga de facultatius convocada pel sindicat Metges de Catalunya (MC) per als propers dies 15 i 16 de novembre no afectarà els serveis d’urgències ni les intervencions inajornables. On sí que es notarà més l’aturada és a l’atenció primària, on es pot produir una reducció del 75 % de la plantilla.

El departament d’Empresa i Ocupació ha decretat per a la vaga d’aquest dimarts i dimecres una ordre de serveis mínims que reprodueix els dispositius mèdics aplicats en convocatòries similars, com la que es va produir el 24 d’abril de 2006.

La Generalitat estableix que es garanteixi el normal funcionament de les urgències i de les unitats especials (cures intensives, hemodiàlisi, parts i totes les unitats d’urgència vital), així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i s’haurà d’atendre l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu a criteri de la direcció mèdica.

També assegura que s’haurà d’atendre a tots els malalts ingressats i garantir l’assistència urgent durant l’horari habitual de cada centre d’assistència primària i extrahospitalària.

En els centres d’atenció primària un quart de la plantilla haurà de treballar durant la primera jornada de lla vaga i un terç durant la segona.

En general, la majoria de serveis no urgents funcionaran de manera similar a com ho farien en una jornada festiva. Només en els casos en què el dispositiu sigui igual al d’un dia laborable s’aplicarà una reducció del 50% dels efectius.

Transport i farmàcia

Pel que fa al servei de transport sanitari, haurà de treballar tot el personal necessari per atendre totes les urgències i dur a terme el trasllat de malalts per a tractaments oncològics, de diàlisi o d’oxigenoteràpia, així com el necessari per ales proves que es considerin urgents.

Segons l’ordre, els serveis farmacèutics hauran de mantenir el personal facultatiu adequat per prestar els torns de guàrdia i de nit que estiguin establerts.

Fonts del departament de Salut han informat que ha de ser cada centre, amb la previsió del nombre de metges que hagin comunicat que faran vaga, els que han de reprogramar l’activitat que no s’atengui durant aquest dos dies. De totes maneres, ha recomanat als ciutadans que tinguin alguna assistència fora de les urgents programades que per més seguretat truquin al seu centre abans d’anar-hi.

El Punt Avui
14-11-2011

You must be logged in to post a comment.