Un Consell de Barri poc concurregut i amb presses

El Districte de Sant Andreu comença amb la roda de consells de barri.
Dijous passat 3 de Novembre vam començar els consells de barri de Congrés-Indians de l’actual legislatura.
En l’ordre del dia hi figuren la constitució del consell i el canvi o no del vicepresident (Francesc Beyred).
Potser va ser l’hora o potser la convocatòria massa justa en el temps (la van fer divendres 28 i el consell era dijous 3, amb el pont pel mig), però el resultat va ser força decebedor.
Segurament aquest ha estat el consell de barri amb menys assistents des que existeixen: un total de 18 veïns, pertanyents en la seva gran majoria a entitats.
Pel que fa a informació, el regidor va explicar que s’eliminen els dos consells veinals anuals que funcionaven com a audiència pública, i on els veïns presentaven les seves propostes o reclamacions directament al regidor. D’aquesta manera només es faran dos consells de barri a l’any, un cada sis mesos, entre els quals es reunirà la comissió de seguiment.
Es va refermar el sr Francesc Beyred, de la Penya Barcelonista, com a vicepresident del consell de barri, mitjançant una votació en la que només es va abstenir la Plataforma de Veïns Afectats  del Barri del Congres (atigues Pistes Velia). La resta d’entitats van votar a favor.
En el torn de precs i preguntes, el regidor sr Blasi va comentar que a finals del mes de novembre el govern municipal ja tindrà un primer document base del Pla d’Actuació del Districte.
La consellera Carmen Santana va demanar si es farien actes dels consells de barri. La resposta va ser que el conseller del barri, sr Cervelló, farà informes-resum. En l’anterior legislatura se n’encarregava el Conseller Tècnic.
No hi va haver cap altre veí que hi intervingués,  així que el consell va quedar una mica deslluït per la poca participació.
Tot plegat una mica tristot. De fet, també va ser el consell de barri més curt de la història, ja que vam acabar en un temps rècord de 50 minuts.
Ja ho sabeu, si teniu preguntes, reclamacions, observacions o propostes per al barri, si us podeu esperar sis mesos tindreu un consell de barri on expressar-los lliurement.

Si teniu més pressa, us queden les instàncies, el telèfon del civisme, l’Audiència Pública o les rogatives a algun Sant. La participació ciutadana a distància. 

Publicat per Enric Fernández
8 de Novembre 2011
 
No es del tot cert aquets resum
Perque en l` antarior legislatura, en un dels consells de barri no mes eram 14 persones entre entitats y veïns.
La plataforma de Veïns tambe va pregunta per las actas dels consells de Barri,  la res posta del Regidor va se que si es faran y se entregaran al proper consell de Barri.
Per un altre banda el  sr Cervelló, farà informes-resum, que si se enviaran a les entitats.
Sr. Velilla Ud, llego tarde casi al final, intervinieron dos entidades mas y el motivo de la corta duracion no es otro que la necesidad de acabar lo antes posible porque esa misma noche a las 00,00horas empezaba la campaña electoral (pega de carteles) para las elecciones del proximo dia 20 y todos los partidos, tenian prisa.
Si algo hay que censurar y asi se dijo es el día elejido ya que podia haber sido en otra fecha y con mas tiempo de convocatoria.
De les dijo que no basta convocar a las entidades y que tambien se ha  hacer una amplia difusion para que los vecinos se enteren y puedan asistir.
Si tenemos prisa haremos lo mismo que veniamos haciendo en la anterior legislatura, armarnos de paciencia y esperar que el distrito, arregle los problemas, que siempre eran los mismos (cacas de perro , suciedad, la farola de turno, la invasion de la calzada por una fruteria, los ruidos, la inseguridad, etc,etc,etc).
Por cierto no resueltos por Uds en gran parte, el que este libre de culpa que lance la primera piedra.
Demos un voto de confianza y esperemos que lo puedan hacer mejor
Jordi Flores
President Plataforma Veïns Barri Congres

Leave a Reply