Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

Cartells contra els robatoris als carrers de la Barceloneta

Compte: aquí roben! Un grup de veïns de la Barceloneta que s’han organitzat de manera espontània han començat a penjar des d’ahir cartells amb aquest missatge als llocs que consideren més perillosos. Els avisos ja estan exposats en vitrines, pals i arbres per advertir veïns i turistes de la presència de carteristes i lladres.

El cartell, en cinc idiomes, és una resposta veïnal davant la falta de vigilància al barri i l’augment exponencial dels furts i robatoris durant les últimes setmanes, segons denuncien els veïns. Mig centenar de residents al barri es van reunir dimecres a la nit a la plaça de la Barceloneta per debatre accions que millorin la situació d’inseguretat i incivisme que pateix la Barceloneta durant els mesos d’estiu.TAMBÉ PANCARTES / En la reunió, els veïns van decidir estendre la instal·lació dels avisos (realitzats en una impressora casolana) i començar a elaborar pancartes de protesta, a l’estil del Poble-sec i el Raval, que reclamen «un barri digne». Els assistents van denunciar que els robatoris que en anys anteriors afectaven principalment els turistes s’han estès a la resta de veïns. «La degradació és absolutament insostenible i ens hem hagut de posar d’acord un grup de veïns perquè les dues associacions del barri no treballen per resoldre els problemes», va dir un dels assistents.

ORINANT A L’ESGLÉSIA / En la reunió també es va aprovar fer una campanya de boicot a les botigues de queviures que tanquen després de la mitjanit i que subministren alcohol als joves que van a la platja cada nit a fer botellón. Molts dels assistents van declarar que no han comprat mai en aquest tipus de negocis, que són percebuts com una amenaça al comerç tradicional.

La reunió va acabar poc després que un home es disposés a orinar davant de la porta de l’església, a escassos metres dels veïns. Els assistents van increpar l’incívic, que es va retirar ràpidament. «Això és el que necessitem: que ens unim per eliminar aquesta xusma», va dir un dels organitzadors. El grup treballa per crear una plataforma i organitzar protestes al carrer per demanar que hi hagi més vigilància.

Publicat en el diari El Periódico
Enviat per aigua al coll
24-07-2010

You must be logged in to post a comment.