Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

El rebut de la llum s’apujarà entre un 5% i un 7% a partir de l’1 d’abril

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme anuncia l’increment de la taxa elèctrica, que recorda ve imposada per una resolució del Suprem L’augment afectarà 20 milions de llars i pimes

27/03/12 10:19 – madrid – Efe

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha anunciat aquest dimarts que la tarifa elèctrica d’últim recurs (TUR), a la que estan acollits més de 20 milions de llars i pimes, s’apujarà el pròxim 1 d’abril entre el 5 i el 7%.

En una entrevista a Antena 3, Soria ha assegurat que el govern espanyol ha d’apujar la llum per donar compliment a una resolució del Tribunal Suprem que obliga a repercutir en el rebut elèctric o a les empreses l’haver superat el límit anual de generació de dèficit de tarifa, fixat en 1.500 milions d’euros.

El ministre ha indicat que per recollir tots aquests costos, la llum hauria d’apujar-se un 40%, cosa que ha descartat, perquè els consumidors “no poden suportar tota la càrrega del desajust que hi ha entre els ingressos i els costos del sistema elèctric”.

“Crec que l’apujarem entre un 5% i un 7%”, ha anunciat Soria, que ha confirmat que aquest divendres presentarà al consell de ministres mesures per reduir el dèficit de la taxa.

El Punt Avui
27-03-2012

You must be logged in to post a comment.