Colau comprarà l’edifici d’Hisenda de Sant Andreu

L’històric immoble, que va formar part de la Fabra i Coats, albergarà un equipament públic, encara per determinar

Jordi Mumbrú Barcelona
21 Octubre 2015

L’Ajuntament de Barcelona comprarà l’edifici de la delegació d’Hisenda del districte de Sant Andreu i, en el seu lloc, crearà un nou equipament públic per a la ciutat. “La voluntat és destinar-lo a algun tipus de servei municipal o donar-li un ús educatiu o cultural”, ha explicat aquest dimecres la regidora del districte, Laia Ortiz.

L’edifici de Sant Andreu que fins ara ocupava Hisenda. / Albert Garcia

L’edifici, que ha costat un milió d’euros, té una gran planta baixa i dos pisos d’alçària i està situat al mig del carrer Gran de Sant Andreu, la principal artèria del barri. Per la seva bona ubicació, des de fa anys tant l’associació de veïns com la de comerciants reclamaven que l’Ajuntament el comprés, però fins ara no ho havien aconseguit. La seva demanda es veurà complerta durant el proper ple, que se celebra divendres que ve. Els diners per comprar l’immoble provenen dels 96 milions de superàvit que es va trobar el nou equip de govern.

A més d’oferir una nova activitat pública als veïns, l’objectiu de la compra és dinamitzar l’espai perquè els comerços del barri també en surtin beneficiats.

Abans que Hisenda comprés l’edifici per obrir la seva delegació, l’immoble en qüestió formava part del recinte de la Fabra i Coats. La planta baixa la van ocupar durant anys els metges que atenien els treballadors de la fàbrica i, a les plantes superiors, es feien els cabdells i els rodets de fil de diverses marques, segons recorda Pere Fernández Bori, president de l’associació Amics de la Fabra i Coats.

També en aquesta artèria de Sant Andreu, el govern municipal té dos projectes més que estan en estudi: la conversió en zona de vianants de tot el carrer i l’obertura d’una gran porta que comuniqui Gran de Sant Andreu amb la Fabra i Coats, que actualment és un equipament cultural que atreu molts ciutadans. Els dos projectes volen fer el barri més habitable i ajudar el comerç, que viu envoltat de dos grans centres comercials: Heron City i La Maquinista.

Publicat en EL PAIS.

Leave a Reply