El Canòdrom haurà d’esperar

  Després de quatre anys de treball de les entitats de Congrés-Indians amb el Districte de Sant Andreu, al final dels quals s’ha consensuat un pla d’equipaments que respon a les necessitats presents i futures dels veïns del barri, ara tocava començar a tirar endavant tota la reforma de qualificació urbanística aprofitant la compra de les pistes de tennis.

Sense aquestes modificacions del planejament és impossible construir cap equipament, i el temps comença a ser vital.
Doncs bé, amb tot preparat per començar els tràmits només quedava el pas pel darrer plenari de la legislatura, que va ser el passat divendres. Com que era el darrer s’havia decidit que només s’hi portarien els temes que tinguessin majoria entre elsgrups municipals.
ERC ja shavia mostrat en contra fa temps perquè no hi estaven d’acord en la construcció del poliesportiu en els terrenys de la Meridiana.
En canvi, el PP havia estat a favor del pla i CiU havia mantingut una certa ambigüitat. A l’hora de la veritat, ni PP ni CiU es van sumar a la presentació del pla urbanístic en el plenari, de manera que no hi haurà inici de la Modificació del Pla General Metropolità en aquesta legislatura
Això significa com a mínim un retard de sis mesos en la tramitació. I en cadena un retard en la construcció dels equipaments.
L’explicació de la negativa a avançar en la modificació urbanística és difícil d’entendre en grups que han estat en la taula de treball amb les entitats, han vist el gran consens que s’ha donat en el seu si, i han recolzat els equipaments per al barri.
Ara caldrà esperar que el nou govern sortit de les eleccions municipals del dia 22 respecti allò que s’ha acordat amb les associacions del barri.

Enviat per Enric Fernández-Velilla
3-05-2011dimecres 4 de maig de 2011

El Canòdrom no pot esperar, Congrés-Indians no pot esperar

Han estat més de quatre anys de treball amb les entitats. Hem proposat, parlat, discutit amb les entitats. S’hi han afegit nous actors com l’escola Congrés-Indians, el recuperat club de futbol del Congrés, la plataforma Can Ros Verd. Tots han tingut l’oportunitat de defensar els seus interessos particulars o els del barri, amb una total transparència i amb la voluntat de fer el millor per als veïns. Ara ja teníem decidida entre tots la construcció d’un casal per a la gent gran, un centre cívic com a punt de trobada de joves i entitats, una residència pública d’avis amb centre de dia, la segona escola bressol per als infants del barri, un centre cultural de nivell internacional per donar-nos a conèixer, una gran zona verda, un poliesportiu de tres  pistes per a escoles i veïns i un aparcament soterrani. Arribats a aquest punt calia avançar en el planejament, calia reordenar urbanísticament les zones perquè puguem començar a construir, calia començar a donar forma a tot allò que els veïns i les veïnes de Congrés-Indians necessitem. Doncs bé, quan l’equip de govern ha volgut avançar en els tràmits per tal de començar la nova legislatura amb la feina feta i només esperar el vist-i-plau dels canvis urbanístics per poder iniciar les construccions, ens hem trobat que els altres partits han dit que no, que el Canòdrom pot esperar. Que Congrés-Indians pot esperar. Tota la feina que hem fet fins ara amb la gent del barri, tot el que hem avançat quedarà aturat durant mesos per una estratègia electoral de baixa volada. L’estratègia és evitar que aquells qui han treballat el tema puguem explicar que l’estem tirant endavant. Haurem d’esperar amb sort fins després de l’estiu, però el pitjor és que alguns no s’han definit fins ara sobre el seu recolzament als equipaments que hem treballat amb les entitats. Sembla ser que per a alguns Congrés-Indians no és prioritari. Els socialistes hem treballat tot aquest pla amb la gent del barri, ara no volem que perilli. Creiem que l’única opció segura perquè tiri endavant som nosaltres. Hi estem compromesos.

Enviat per Enric Fernández-Velilla 

Leave a Reply