El Canòdrom Parc de Recerca Creativa obre les seves portes

dijous, març 10, 2016 –

El proper dissabte, el Canòdrom Parc de Recerca Creativa obre les seves portes al districte de Sant Andreu convertit en un espai d’emprenedoria cultural i innovació. El nou espai vol donar suport al talent creatiu i als emprenedors culturals de Barcelona perquè puguin desenvolupar els seus projectes i fer-los arribar al mercat.

Per tal de donar la benvinguda a aquest nou equipament i celebrar la seva posada en marxa, el proper dissabte 12 de març, d’11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h, hi haurà portes obertes al Canòdrom, amb visites guiades i demostració de projectes. A partir de les 11.00 h i fins a les 14.00 h se celebrarà una trobada a la plaça del Canòdrom, situada davant de l’edifici, amb jocs per a la mainada i xocolatada popular.

L’antic espai del Canòdrom de la Meridiana entra en funcionament com a incubadora de projectes, un espai d’innovació i emprenedoria pel talent i les indústries creatives i culturals. També es posaran en marxa programes de suport a projectes de cultura digital i formació fruit de la col·laboració entre l’ICUB i Barcelona Activa.

El Canòdrom pretén convertir-se en l’ecosistema de referència al voltant de la cultura digital a Barcelona. Es tracta d’un sector de creixent importància a la ciutat, amb un gran nombre de projectes i iniciatives en marxa, que concentra un talent marcadament jove i en transformació permanent.

L’objectiu d’aquest equipament és permetre l’actualització tecnològica i la digitalització de les indústries creatives, que implica connectar el talent creatiu, l’emprenedoria i les diverses fonts de finançament per ajudar els emprenedors culturals a desenvolupar projectes durant totes les seves fases.

Des del gener de 2015 Incubio és l’empresa guanyadora del concurs per a la gestió, una incubadora d’empreses nascuda a Sillicon Valley l’any 2011 que opera des de Barcelona. Els especialistes d’Incubio guien als emprenedors a través del procés de descobriment i validació d’un producte; des de la idea inicial passant per la construcció d’un producte mínim viable fins a l’accés a fons de finançament i al mercat. Incubio ha sigut reconeguda com la 6a millor incubadora mundial.

L’edifici del Canòdrom va ser construït l’any 1962 per Antoni Bonet i Josep Puig i és una obra de referència de l’arquitectura catalana moderna, catalogada com a Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. Amb aquesta iniciativa el districte de Sant Andreu guanya un equipament de ciutat que contribueix a la dinamització del barri.

3 / 11

Leave a Reply