El Dia Sense Cotxes tanca al trànsit 11 trams de carrer

El dissabte 17 d’octubre se celebra el Dia Sense Cotxes amb l’objectiu de fomentar una ciutat més verda i potenciar la mobilitat sostenible. Durant la jornada es tallaran al trànsit 11 trams de carrer.

En total hi haurà 10 talls de trànsit, 1 per districte, i 1 tall de ciutat, on la circulació es restringirà entre  les 09.00 i les 20.30 hores. En aquests carrers només es permetrà la circulació de vianants, bicicletes, vehicles que hagin d’accedir als pàrquings i en algunes vies també els autobusos. A més, la celebració del Dia sense Cotxes també comportarà la prohibició d’estacionament en alguns carrers.

Per evitar les afectacions a la mobilitat privada, l’Ajuntament convida a no utilitzar el vehicle privat i desplaçar-se a peu, en bici o en transport públic. Ferrocarrils de la Generalitat i renfe-rodalies donaran el servei habitual d’un dissabte i es reforçarà la capacitat de la xarxa de metro amb més trens. Pel que fa als autobusos, hi haurà 23 línies afectades per desviaments o modificacions de parada.

En els espais sense circulació de vehicles privats s’hi organitzen més d’un centenar d’activitats que contribuiran a la conscienciació ciutadana i la promoció de nous models de transport més sostenibles. Podeu consultar-les en aquest enllaç.

El tall de ciutat restringirà la circulació al tronc central de l’Av. Diagonal entre la plaça Joan Carles I i la plaça Mossèn Jacint Verdaguer, deixant els laterals pels pas del transport públic i els veïns. Pel que fa als districtes es veuran afectades les següents vies:

A Ciutat Vella, es tallarà la Via Laietana entre pl.Antoni Maura i pl.Antonio Lopez, a l’Eixample el Comte Borrell entre Tamarit i Manso, a Sants-Montjuïc el carrer Consell de Cent entre Tarragona i  Creu Coberta i el carrer Moianès entre  de  Creu Coberta i crta. de la Bordeta, a Les Corts,  Av. Madrid entre Galileu i Guitard, a Sarrià-Sant Gervasi el carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Rda.General Mitre i pl. Bonanova, a Gràcia el carrer Gran de Gràcia, entre el pla de Nicolàs Salmeron fins al carrer de Nil Fabra i la Travessera de Gràcia de pl. Gal.la Placídia a Sardenya, a Horta-Guinardó el Pg. Maragall entre Av.Borbó i Tajo, Nou Barris el  Pg. Verdum entre pla de las Madres de la Plaza de Mayo i pl. Llucmajor, a Sant Andreu, entre el carrer Gran de Sant Andreu entre Malats i la Rambla Onze de Setembre i a Sant Martí, l’àmbit limitat pels carrers Llacuna, Bilbao, Tànger i Pallars.

Publicat el 15/10/2015  per
El Digital Barcelona.cat

Leave a Reply