ELS EQUIPAMENTS DEL CANÒDROM COMENCEN DE ZERO

HEM PERDUT 2 ANYS I MIG
Una setmana després del consell de barri extraordinari del dia 11 on el tema central va ser la proposta d’equipaments del Canòdrom, i després d’haver esperat en va nou dies a rebre el PowerPoint que allà van presentar i que es van comprometre a enviar-nos, avui us en faig un breu resum perquè pogueu seguir l’evolució de l’illa d’equipaments i jutjar les actuacions del govern municipal al respecte (quan rebi la presentació la penjaré del bloc).

Com sabeu, el 2008 es va constituir la taula de treball de les entitats del barri per demanar quins equipaments necessitàvem a Congrés-Indians. L’any 2010 la taula va fer una proposta definitiva, que va conduir l’anterior govern municipal a presentar una modificació dels plans urbanístics a finals de gener del 2011. Amb aquesta modificació hi havia espai per construir tots els equipaments, utilitzant també la finca de l’aparcament de Concepción Arenal. La tardor de 2011 ja s’havia aprovat inicialment la Modificació del Pla General metropolità que havia de permetre encabir-hi els equipaments. I a partir d’aquí… EL SILENCI. 

Dos anys després l’Ajuntament admet que caldrà tornar a re-iniciar els plans urbanístics. una mica més d’un any de tràmits a partir del moment en que hi hagi una proposta clara. I dic “que hi hagi” perquè hem tornat a PARTIR DE ZERO:

– L’illa d’equipaments de Concepción Arenal no es farà (en aquest cas la posició del Districte és comprensible, ja que depenien d’un promotor privat que havia de cedir l’espai). L’única possibilitat seria expropiar els terrenys, cosa que podria costar entre 9 i 10 milions d’euros. Per tant estem d’acord en que ara mateix no té massa sentit. I això ens porta al planejament que us vaig presentar en aquest bloc el 31 de gener de 2011, fa 2 anys i mig (Dit d’una altra manera, HEM PERDUT 2 ANYS I MIG)

– Se’ns presenten altre cop tres opcions per escollir, cosa que hauran de fer les entitats a la Taula, la Comissió de Seguiment del Canòdrom i el propi Ajuntament. En tot cas, dues de les opcions (la tercera seria expropiar l’aparcament com diu el punt anterior) inclouen fer el poliesportiu soterrat o semi-soterrat a les pistes de tennis. La diferència són 3 milions d’euros. Les entitats semblaven decantar-se per l’opció més ajustada econòmicament, amb el pavelló semi-soterrat. Però caldrà esperar a la Taula.

Publicat per: Enrric Fernandez Velilla
20  2013

Leave a Reply