NOTÍCIES DEL CONSELL DE BARRI a Congres-Indians

Com sabeu, el passat 25 de febrer vam tenir consell de barri a Congrés-Indians. Us en faig cinc cèntims:

La primera conclusió que en vam poder treure és que és l’únic consell de barri del Districte on la gent ha deixat de portar les seves reclamacions. L’exigència d’omplir un paper abans d’intervenir sembla ser una barrera per als veïns que només venien a parlar dels petits problemes de la seva vida diària. Encara que això allibera temps per dedicar-lo a discutir temes més transcendentals, penso que allunya la gent dels seus representants polítics, i també evita que uns veïns coneguin els problemes que presenten els altres. En la meva opinió és un allunyament entre la política i la gent. L’audiència pública és necessària, i cal crear espais per poder debatre temes amb més profunditat. Si les dues coses són incompatibles, potser cal crear-hi espais diferenciats. 

Dit això, només va fer una pregunta en Jordi Flores, de la Plataforma de Pistes Vèlia. Es va interessar pel Pla d’Ascensors, que tant d’èxit va tenir al Congrés. El regidor Blasi li va respondre que l’Ajuntament té la voluntat (no va dir pressupost) de continuar-lo, però estan a l’espera de què diu la Generalitat sobre la seva part. O sigui, espera que t’esperaràs i cap solució a les escales interessades.

També es va parlar de la necessitat d’arreglar Cardenal Tedeschini i Puerto Príncipe, que són els carrers més deteriorats en aquest moment. La resposta va ser que està en el pla d’actuació Municipal però sense data. El Regidor desconeixia si en el pla d’inversions del 2013 (no) o el 2014. Ja veuremEs va demanar l’aparcament del Canòdrom, un estudi sobre l’Àrea Verda (o sigui, un estudi sobre l’estat de les places d’aparcament al carrer en el barri), la utilització de la planta baixa de l’edifici del Canòdrom per les entitats, i diverses qüestions de mobilitat (com posar un semàfor per passar Felip II a l’alçada del Pas de Sant Tarsici, seguint el model del carrer Escòcia o l’Ajuntament ha instal·lat 4 semàfors seguits). Les respostes totes similars: l’aparcament del canòdrom ja veurem quan es faci un pla de ciutat, l’edifici de la grada ni parlar-ne per a les entitats. Respecte de l’Àrea Verda cal que l’Associació de Veïns demani l’estudi (es veu que l’Ajuntament no fa estudis si no li demanen) La plaça del Canòdrom ja veurem.

Vam parlar també del local de l’Associació de Veïns (Felip II, 222). Cap novetat, després de gairebé 2 anys de la cessió del local a l’Ajuntament encara no s’han assegut a parlar amb l’entitat sobre la gestió, i per tant no van poder dir res de nou al consell. Si que van utilitzar el nom “Espai 222” per referir-se al local.

A mi personalment em sap greu el menyspreu pel nom que ha tingut sempre: Associació de Veïns. El nostre barri no té gaire història, però allò per als que vivim des que vam néixer, sempre ha estat el “local de l’Associació de Veïns”. Em fa molta pena veure que ara volen oblidar aquest nom. Ni s’ho mereix l’entitat, que va cedir el local a la Ciutat, ni tampoc s’ho mereix el moviment veïnal que ha ajudat a transformar aquesta ciutat. Espero que rectifiquin, Congrés-Indians també necessita mantenir els noms que han tingut els espais en la seva curta història. 

Finalment, el Regidor va intentar explicar quins projectes desenvoluparà el Districte al nostre barri en el que queda de legislatura (2 anys). Fins ara no n’han desenvolupat cap, i estan a mig mandat. Docs bé, ens va llegir una sèrie d’inconcrecions que figuren al Pla d’Actuació Municipal, però cap projecte concret. Algun veí s’hi va queixar. Sembla que apart del que us he dit de Puerto Príncipe i Cardenal Tedeschini, tenen la voluntat d’arreglar la plaça del Doctor Modrego i la del Canòdrom. D’equipaments res de res més que el local de l’Associació de Veïns. Per a la història sembla que quedaran el poliesportiu, el casal de gent gran, el centre cívic, etc. Ja veurem el 2015 si han fet alguna cosa. De moment, ambigüitats i inconcrecions. No és que no sàpiguen quan tindran els diners disponibles, és que no tenen ni els projectes.

Publicat per Enric Fernández-Velilla
5-03-2013

Barcelona 28 de Febrero de 2013

 CARTA ENVIADA AL CONSELLER TECNIC

 Sr. Ivan Fernandez,                                                       
Conseller Tecnic

 El pasado Consell de Barri del día 25 de Fefrero de 2013, comenté la necesidad de que el plan de ascensores, tenga una continuidad, esta podría ser dentro del plan de Movilidad y Acceso a las viviendas, seria bueno establecer un plan de actuación aunque este fuese de mínimos. 

 Son muchos los vecinos y vecinas del barrio, que en estos momentos no pueden tener un ascensor, son personas mayores, algunas con movilidad reducida, con bajas pensiones y escasos recursos, que les impide afrontar los gastos que supone pagar la totalidad del presupuesto de instalación.
Este es el principal motivo para que el Distrito de San Andreu y el Ajuntament de Barcelona, no giren de espalda a los ciudadanos y ciudadanas que en su día confiaron en las personas que tienen la responsabilidad  del gobierno de la Ciudad.

Por ello la subvención es el camino que en su día tomaron las comunidades de vecinos-as, nos queda pendiente el 57% de ascensores por instalar en el Barri del Congres-Indians.

Prioridades hay muchas, pero nuestros mayores se lo merecen ya que sin ellos no estaríamos donde estamos hoy.

 Pregunte por las subvenciones

¿Donde hay que dirigirse, Paisatje Urba, o Habitaje, cuando promoverán las ayudas?
Ya sabemos que la Generalitat no tiene dinero y esto es un hecho, así que una vez mas los vecinos y vecinas están en manos del el Ayuntamiento.

Están totalmente paralizados. Sin embargo están aprendiendo la estrategia del prestidigitador: enseñan señuelos irrelevantes para que nadie se dé cuenta de que no hacen nada en absoluto. En el próximo pleno se volverá a ver. Qué desastre de gobierno de la Ciudad!!

Salutacions cordials

Jordi Flores

President Plataforma
de Veïns Afectas barri del Congres

Leave a Reply