Resum de la Comissió de Seguiment de les obres del Canódromo, 27-Maig 2010.

Com va sent habitual últimament, la regidora no assisteix (si ho va fer en altres), per a variar es comença tard, passades la 19 hores

Assistents:
32 veïns, pertanyents a: l’Associació de Veïns de Congrés-Indians, La de Sagrera, la coordinadora de Entitats Congrés-Indians, l’AMPA del col·legi Ramon Llull, l’AMPA del Dr Ferran, Club de Petanca Can Ros, Penya blaugrana, AEFS Arrels, AFOCA, Comissió de Festes del Congrés, i les plataformes de Veïns Afectats Barri del Congrés, i Can Ros Verd, a més dels representants dels grups municipals.

Presents en la taula estaven:
Sr. Rafael Fernández, técnic Ajuntament i en aquesta ocasió conductor de la reunió
Sra.Santiago, Serveis técnics del Ajuntament
Sr. Joan Canals, Técnic obres departament d’educació
Sr. Ricard Fayos, tècnic d’Urbanisme Barcelona

En aquesta reunió de seguiment de les obres del Canódromo (entengui’s a partir d’ara tot el que esta al seu al voltant) es parla del trasllat Club Petanca Can Ros, dels barracots que educació té previst instal·lar per al pròxim curs, dels jardins de les antigues Pistes Vélia, i per últim es va comentar com anaven les reunions mantingudes amb una entitat privada per a negociar uns equipaments per al barri però situats en altre barri.

La Sra. Santiago, explica o intenta explicar (esclata la polèmica), la nova ubicació de les pistes de Petanca, al que els assistents del Club es queixen dels canvis constants i els incompliments pactats, alguns dels assistents i representants d’entitats es queixen d’aquests ardits de barrejar temes en la reunió que no estaven previstos, el Sr. Rafael Fernández increpa a aquests veïns (representants) tractant de desviar l’atenció però amb unes paraules i formes que un representant de l’Ajuntament no hauria d’utilitzar. Aquest club de Petanca de mes de 30 anys en el barri ha sofert constants canvis d’ubicació sembla ser que 7 vegades han hagut de mudar-se, sempre accepten que remei. Doncs ara, se’ls recolocará en el cantó del carrer Pardo amb Cardenal Tedeschini en l’espai que ocupen unes antigues pistes de tennis, propietat de l’Ajuntament déspres de la seva expropiació això es comunica avui però no se sap quan comencen les obres i la lliga nacional comença al setembre, tampoc esta previst instal·lar uns Serveis (W), i el pitjor és que novament és provisional, s’invertirà uns diners públics en alguna cosa que després ha de ser destruït no se sap encara perquè ni cuan.


Referent a les antigues pistes Velia on s’han situat uns jardins públics, se’ns informa que aquests estaran acabats per al 15 de Juny del 2010 des pres de gairebé dos anys de retard en les obres.

Se’ns comenta l’activitat iniciada per la Guàrdia Urbana els dissabtes al matí, en l’espai Canódromo, bla, bla, bla.

El Sr. Joan Canals, El representant del Consorci d’Educació va mostrar el plànol de com aniran distribuïts
S’instal·laran 2 mòduls mes zona de pati, (en la zona actual de la petanca), una sola línia d’educació (estava previst dues) P-3, P-4, P-5 i 1º, un estarà destinat a l’adreça i serveis l’altre a l’escolarització. Places disponibles 25, ocupades diuen que hi ha 23 .

En aquest punt hi va haver certa polèmica perquè els mòduls queden separats i el pas de l’un a l’altre és al descobert en dies de pluja. Pares del Dr Ferran van dir que ells tenen experiència amb això i que és un problema força important. El representant del Consorci va contestar que la direcció de l’escola ho coneix i que havia estat d’acord en no cobrir el pas.

La durada d’aquests mòduls, no se sap el temps, el col·legi definitiu, no se sap quan es farà, aquests barracots són provisionals doncs s’ha de desmantellar tot, i tornar a començar viçca l’estalvi i la despesa pública inútil, i per a tapar incompetències.

 Sr. Ricard Fayos, d’Urbanisme de l’Ajuntament, informa estat de les negociacions perquè el poliesportiu vagi als terrenys de l’autorrentat del davant. En va dir que gairebé està tancada l’operació amb el promotor que hi vol fer una residència privada per a gent gran. Com que el solar és d’equipaments privats, el poliesportiu públic a la planta baixa serà cedit pel promotor a canvi d’una millora en la volumetria de la residència.
Les entitats van expressar diversos dubtes sobre aquest tema: d’una banda les associacions de veïns de La Sagrera i Congrés-Indians es van queixar de que el canvi de lloc del poliesportiu s’havia parlat però no aprovat en comissió de seguiment.

La polemica esta servida qui gestionarà aquest poli esportiu? La Sagrera o Congrés-Indiansa polemica aquesta servida qui gestionarà aquest poli esportiu? La Sagrera o Congrés-Indians

Jordi Flores
President Plataforma Veïns Barri del Congrés
28-05-2010 

Leave a Reply