Alcaldes demanen l’autopista gratuïta entre el Penedès i l’Ebre

El conseller Rull traslladarà a Foment les peticions dels batlles del sud de Catalunya

Imatge de la reunió entre Rull i els alcaldes
Imatge de la reunió entre Rull i els alcaldes
Diferents alcaldes del Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han transmès avui al conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, la seva reclamació per aconseguir la gratuïtat de l’autopista AP-7 des del Penedès fins al Montsià, com a mesura provisional per solucionar el col·lapse que pateix l’N-340 al sud de Catalunya.
Els batlles, que el passat divendres van tallar la carretera en diferents punts, han mostrat consens absolut en aquesta mesura, que volen que s’apliqui de forma imminent, i que serviria per descongestionar l’N-340 mentre Foment no reprengui les obres de l’autovia A-7, que actualment només cobreix una part del territori tarragoní.
El conseller Josep Rull s’ha compromès a fer arribar aquesta petició a Foment, tot i que des de Madrid l’única oferta que s’ha deixat entreveure fins ara ha estat la de bonificar en un 50% el pas dels camions per l’autopista, tal com ja s’ha fet a Girona, per així desviar els vehicles pesats cap a l’AP-7. Els batlles veuen aquesta opció “totalment insuficient”.
Imatge del tall de la N-340
Rull diu que la Generalitat “ha d’estar al costat del territori” i ha avançat que traslladarà al ministeri de Foment la reclamació dels ens locals “perquè s’apliqui la gratuïtat del peatge de l’AP-7 a tots els vehicles mentre no es facin les obres de l’autovia”. Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, veu amb bons ulls la mediació de la Generalitat, que creu que suposarà “una ajuda de cara a negociar amb Foment”. Els intents que han fet fins ara els batlles per parlar amb el ministeri han estat infructuosos.
Actualment, l’autopista AP-7 és gratuïta entre Torredembarra i Salou, tot i que aquest és un dels trams on ja hi ha l’alternativa de l’autovia. Autopista AP-7En canvi, tant a la zona de l’Ebre, pel sud, com a la del Penedès, pel nord, on no hi arriba encara l’autovia, l’AP-7 és de pagament. Això fa que la nacional vagi molt congestionada en llocs com el Baix Penedès, on hi passen prop de 30.000 vehicles al dia, sent molt habituals els accidents de trànsit.
e-notícies
3 d’Agost de 2016.

Leave a Reply