El jutge imposa una fiança de 16 milions d’euros per Blesa i 3 per Rato pel cas de les targetes opaques

El magistrat els dóna tres dies per dipositar els diners o se’ls embargarà els bensAcusa als expresidents de Caixa Madrid i Bankia d’un delicte continuat d’administració deslleial.

16/10/14 19:41 – madrid – Redacció

El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha imposat una fiança de responsabilitat civil de 16 i 3 milions d’euros als expresident de Caja MadridMiguel Blesa i de Bankia Rodrigo Rato, respectivament, pel cas de les targetes opaques de l’entitat bancaria. El magistrat dóna tres dies hàbils per dipositar els diners si no volen que se’ls embargui els bens.

Rato, entrant a declarar aquest dijous a l’Audiència Nacional Foto: REUTERS.

El jutge Andreu ha pres aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció perquè considera que les conductes dels imputats es podrien tipificar com un delicte continuat d’administració deslleial, que sanciona els administradors d’una societat que causin perjudicis, amb abús de les funcions pròpies de seu càrrec, segons han informat fonts jurídiques.

Per calcular la quantia de les fiances s’ha tingut en compte els diners que durant el seu mandat com a presidents es va gastar de forma presumptament il·lícita, més el 25% que recull la llei que es pot imposar, una xifra que arriba als 16 milions per Blesa i els 3 milions per Rato.

Tots dos han declarat davant el jutge Andreu com a imputats durant una mica menys d’una hora per l’escàndol de les targetes opaques, amb les quals 83 exconsellers i exdirectius de l’entitat van carregar 15,5 milions entre 1999 i 2012, dels quals 15.250.000 van ser sufragats per Caja Madrid i la resta per Bankia.

Darrera actualització ( Dijous, 16 d’octubre del 2014 20:04 ) 

El Punt Avui

Leave a Reply