Artur Mas defensa la viabilitat d’una Catalunya independent

El president de la Generalitat considera que una Catalunya independent “podria ser comparable” i estaria “al mateix nivell” que Dinamarca o Àustria

En una entrevista a la NBC, remarca que davant la negativa del govern espanyol per celebrar un referèndum només queda “un camí”, el del 27-S

02/03/15 14:51 – Barcelona – EFE

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dilluns la viabilitat d’una Catalunya independent en una entrevista a la cadena internacional NBC, on ha apuntat que segregada de l’Estat, Catalunya tindria “més diners” i més capacitat legislativa per afrontar problemes com la desocupació.

Mas ha fet aquestes apreciacions en una entrevista a la cadena CNBC, que ha instal·lat un plató al Mobile World Congress de Barcelona, i després que el president de la Generalitat inaugurés el certamen tecnològic al costat del rei Felip VI.

Artur Mas i el rei Felip VI a Barcelons Foto: EFE.

Preguntat per com gestionarà el problema de la desocupació en un hipotètic Estat català, Mas ha afirmat que ja s’estan recuperant llocs de treball actualment, però ha remarcat que en una Catalunya independent hi hauria “més capacitat legal” i financera per prendre decisions en l’àmbit econòmic.

El president de la Generalitat considera que una Catalunya independent, per la seva dimensió i el seu teixit empresarial, “podria ser comparable” i estaria “al mateix nivell” que Dinamarca o Àustria.

Ha apuntat, també, que Catalunya pot ajudar els països del sud d’Europa en la seva sortida de la crisi, inclosa la resta d’Espanya, de la que ha dit que seria capaç de tirar endavant si els catalans decideixen separar-se’n. “Estic segur que Espanya és perfectament capaç de fer un bon paper en el camp econòmic els anys vinents, fins i tot en el cas que Catalunya es converteixi en un nou Estat”, ha assenyalat.

Mas ha remarcat que ja s’ha intentat la negociació amb el govern espanyol per celebrar un referèndum, però que, davant la negativa de l’Estat, només queda “un camí”, que és el de consultar els catalans a través d’unes eleccions anticipades per al 27 de setembre, ja que, ha dit, no se sabrà si existeix una majoria independentista a Catalunya fins que es voti.

Publicat per el Punt Avui
02-03-2015

Leave a Reply