Els “indignats” acaben les marxes carregant contra el sistema econòmic

Una manifestació va cloure a Madrid la protesta de primavera i estiuAvui debatran l’estratègia de futur després de la demostració de vigència del 15-M

Els “indignats” van cloure ahir la seva revolució de primavera i estiu amb una gran manifestació a Madrid fins al km zero, on va néixer la protesta per la situació econòmica i el descontentament polític, a la plaça del Sol. El moviment va decidir ahir mateix incidir especialment en la necessitat de canviar el sistema econòmic i electoral en l’últim acte “indignat” abans de l’estiu.

Les set marxes d’arreu de l’Estat van reunir-se en assemblea per pactar el lema de la manifestació: “No és una crisi. És el sistema”. Un lema que posa de manifest l’objectiu del col·lectiu, que és canviar el sistema bancari, econòmic i de valors que ha generat la crisi, i no pas buscar-hi solucions ni pegats parcials.

La manifestació va reunir milers de persones, amb l’objectiu de recordar la vigència del moviment del 15-M. No van arribar, ni de bon tros, a les 200.000 que van sortir al carrer el 19 de juny a tot l’Estat. Però sí que van aconseguir omplir la plaça del Sol.Tot i que la concentració no estava permesa ni disposava del permís preceptiu, els agents de seguretat no hi van intervenir. Va transcórrer en un ambient molt festiu. Igual que les acampades de les set marxes de tot l’Estat en diferents espais verds de Madrid. Força joves van anar deixant les empremtes de les seves mans pintades de vermell a les oficines bancàries que hi havia en el recorregut de la manifestació, fins al km zero del moviment.

Els diversos col·lectius d’“indignats” es reuniran també avui en assemblea al parc del Retiro de Madrid per preparar les estratègies d’aquesta tardor sobre com afrontar les relacions amb les institucions i les actuacions futures per aglutinar més persones al moviment.Canvis de veritat
En les assemblees de Madrid de valoració de la feina dels últims dos mesos es va preacordar donar una dimensió internacional al moviment, fent arribar la necessitat de canviar el sistema econòmic i financer a d’altres països europeus, igualment implicats en els problemes monetaris de l’euro.

 També es preveu preparar un seguit de propostes de modificacions legislatives que impedeixin els desnonaments de les persones afectades pels impagaments d’hipoteques, per exemple, o la convocatòria d’una possible vaga general. Una altra de les propostes passa per limitar els beneficis bancaris.

 LA XIFRA
52desnonaments han aturat diversos col·lectius d’indignats a l’Estat espanyol des del 15 de març.

LES DATES
15.10.2011Manifestació internacional del moviment convocada contra els poders públics i el sistema econòmic.

EL LEMA
No és una crisi.
És el sistema

ASSEMBLEA DELS “INDIGNATS” DE L’ESTAT

Notícies relacionades
El guant dels “indignats”
Publicat a Avui 25-07-2011

Leave a Reply