Exigeixen unes urgències “dignes” a l’hospital Parc Taulí de Sabadell

Veïns, col·lectius socials i partits inicien una campanya per reclamar més recursos i la reobertura de llits

16/10/14 02:00 – Sabadell – Sandra Pérez

Sota el nom Col·lectius en Defensa de les Urgències del Taulí, la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i col·lectius socials com els iaioflautes, amb el suport de sindicats com Catac i partits com l’Entesa, EUiA, ICV, ERC i Podem, van iniciar ahir, amb una jornada de protesta davant del centre, una campanya per reclamar “unes urgències dignes”.

Segons el president de la FAVS, Manuel Navas, les retallades a la sanitat i el tancament de 150 llits al Taulí, hospital de referència a la comarca, han provocat un mal funcionament de les urgències.

“Cada dia entren de mitjana a urgències unes quatre-centes persones, de les quals unes cinquanta necessiten ser hospitalitzades, però no hi ha llits i els deixen en un box en condicions pèssimes o els deriven a l’Hospital General de Catalunya o a la clínica del Vallès”, va denunciar Navas.

El col·lectiu, que farà protestes cada quinze dies, ha convocat pel 29 d’octubre una manifestació. Volen, a més, que s’aprovin mocions en favor de la sanitat pública als municipis de la comarca.

El PSC es va afegir, al migdia, a la demanda de millorar les urgències i al rebuig de les retallades.

 Darrera actualització ( Dijous, 16 d’octubre del 2014 02:00 ) 

  El Punt Avui

Leave a Reply