“És inconcebible que Economia s’adoni 4 dies abans d’acabar el mes que no té diners a la caixa”

Les entitats socials afectades pel retard en els pagaments per part de la Generalitat asseguren que es troben en “estat de xoc” però “més tranquils” després de reunir-se amb el conseller CleriesEsperen que el comitè de seguiment que s’ha creat eviti l’extrem d’haver de tancar algunes residèncias.

El govern va reconèixer ahir que havia d’ajornar dos mesos el pagament als serveis concertats d’atenció a la infància, de persones discapacitades, de salut mental i drogodependents i residències de gent gran. L’anunci va provocar una reunió d’urgència aquest dimarts a la nit entre els representants d’entitats socials i el conseller de Benestar Social i Família. “És inconcebible que el departament d’Economia s’adoni quatre dies abans d’acabar d’acabar el mes que no té diners a la caixa”, ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio el director general de la Taula del Tercer Sector, Antoni Codina.

Amb tot, després de la reunió d’aquesta nit, les entitats es troben, segons ha dit Codina, encara “en estat de xoc, però més tranquil·les”. I és que en aquesta reunió, es va decidir crear una comissió de seguiment per evitar el que molts centres afectats per l’endarreriment dels pagaments hagin de tancar.

De fet, en declaracions a la mateixa emissora, la directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, ha assegurat que s’està buscant una solució i que les entitats acabaran cobrant, com també va dir ahir Cleries, abans de finals d’any. De fet, Fortuny ha explicat que podria ser abans, d’aquí a un mes, tot i que no ho ha volgut assegurar.

La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, ha recordat que el 75% de la facturació de les entitats són les nòmines i que el greu problema d’aquesta situació és que “no podem deixar d’atendre els usuaris”. “Per què han triat justament el sector de les entitats socials?”, s’ha preguntat Codina.

Els dos representants de les entitats socials han assegurat no tenir “cap queixa” de Benestar Social, però sí del departament d’Economia i del “conjunt del govern”. “Mas-Colell va dir que havien pres mesures fines. Deixar desemparat aquest sector no sembla una mesura fina”, ha lamentat Codina.

Per la seva banda, Pascual ha lamentat les dificultats que passa aquest sector, que “no té un full de ruta clar”, i ha alertat que s’ha greujat amb la llei de la dependència, l’aplicació de la qual ha assegurat que és “insostenible”. “No la fem enrere perquè és políticament incorrecte”, ha sentenciat.

Notícies relacionades

El Punt Avui
Dimecres, 28 de setembre del 2011 09:28 )

Leave a Reply