Web 2006-2010

Visita la web anterior de la Plataforma.

La T-10 costarà 7,85 euros entre abril i juny

Durant tres mesos s’aplicarà una rebaixa del 5%El Ministeri de Foment finançarà aquest descompte amb 6,75 milions

Barcelona-ACN

La targeta T-10 d’una zona del servei tarifari integrat dels transports públics de l’àrea de Barcelona passarà de costar 8,25 euros a tenir un preu arrodonit a 7,85 euros, un cop la Generalitat apliqui la rebaixa del 5% de l’import dels bitllets i després que el Ministeri de Foment hagi acceptat finançar aquest descompte amb 6,75 milions. A més de la T-10, la més venuda, els usuaris de la resta de targetes, com la T-Mes, que passarà de 51 a 48,45 euros, la T-50/30, que baixarà de 33,5 a 31,85 euros, o la T-Familiar 70/30, que reduirà el preu de 48,40 a 46 euros, també s’afavoriran d’aquesta rebaixa. Si no hi ha una pròrroga de l’acord, aquests descomptes s’aplicaran entre l’1 d’abril i el 30 de juny.

La Generalitat i l’Estat s’han enfrontat per la rebaixa del 5% del preu dels bitllets de Rodalies i Regionals, que va anunciar el darrer 25 de febrer el Consell de Ministres, tot i que la determinació de les tarifes d’aquests serveis ferroviaris forma part de les competències que té la Generalitat.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que és l’ens encarregat de fixar els preus per delegació de la Generalitat, va anunciar que no pensava aplicar la decisió del govern espanyol, ja que representaria un cost de 26 milions d’euros anuals i forçaria la rebaixa de tots els bitllets del sistema tarifari integrat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que permeten fer transbord entre Rodalies i la resta de transports, com el metro, els FGC, l’autobús o el tramvia.

Per compensar aquest dèficit, el Ministeri de Foment i la Generalitat han acordat avui que l’Estat transferirà a Catalunya 6,75 milions per compensar els descomptes del 5% durant els tres mesos de vigència de l’acord.

Avui.cat
9-03-2011

You must be logged in to post a comment.