Consell plenari del Districte de Sant Andreu,versió oficial

 

Versió oficial del districte

Publicat el 11/07/2012

Dimarts 10 de juliol va tenir lloc el darrer Consell Plenari del districte de Sant Andreu abans de les vacances d’estiu. A la part informativa es va assabentar als membres dels grups municipals del contingut dels documents de treball del Marc estratègic i Full de Ruta 2012-2014, així com del Programa d’Actuació del Districte 2012-2015 per tal d’iniciar el debat per consensuar els textos definitius per a la seva aprovació definitiva. També es van presentar els preus públic previstos per al centre cívic de Navas, que obrirà ja les seves portes aquesta tardor, i de l’escola de Bàsquet de Bon Pastor

El regidor del Districte, Raimond Blasi, va presentar una mesura de govern per tal d’implementar un Pla Integral en el barri de la Trinitat Vella (PITV) . Aquest nou projecte ha de permetre donar continuïtat a les accions dutes a terme al llarg dels anys que va tenir vigència la Llei de Barris i afavorir l’aprofundiment en els aspectes més socials per tal de millorar la qualitat de vida. Segons va explicar ara és el moment de posar èmfasi en les persones, en les necessitats i en els serveis que allà s’hi ofereixen. EL PITV té com a objectiu crear un marc de treball social integrador potenciant aquells serveis que actualment ja es presten i reforçar les relacions amb els veïns i veïnes, així com amb les entitats, per tal d’assolir una millor cohesió. Tots els grups municipals van mostrar el seu posicionament favorable a el impuls del pla, per considerar-lo fonamental per arrodonir els anys de treball intens al barri i per dignificar-lo, urbanística i socialment. En el marc del debat, el grup socialista va presentar una proposició d’urgència que va ser aprovada per majoria i que cerca el màxim consens en la redacció del pla i amb el teixit veïnal del barri.

A la part decisòria, amb el suport favorable de tots els grups municipals es va aprovar la proposta de reordenació de les Àrees Bàsiques de Salut del barri de Sant Andreu, amb motiu de la futura entrada en funcionament del CAP de Casernes, establint dues àrees d’influència diferenciades territorialment. També va obtenir un recolzament unànime la sol·licitud a Transports Metropolitans de Barcelona perquè canviïn el nom de l’estació de metro de Congrés per el de Congrés-Indians.

Pel que fa a la part d’Impuls i de Control, destacar el compromís de l’equip de govern, arran d’una proposició del Partit Popular i d’una pregunta del PSC, de donar continuïtat al projecte de Canòdrom i va anunciar una reunió amb la comissió de seguiment per al proper mes de setembre, per debatre les propostes i establir un calendari d’actuació en aquest àmbit. En aquest apartat també es va respondre el Prec del grup socialista sobre la situació actual de la plaça de la Mainada, al barri de Navas, informant que el districte ja ha pactat amb l’empresa ENDESA la retirada del material d’obres allà emmagatzemat per tal d’alliberar l’espai properament. No obstant, es va recordar que les decisions al voltant del futur de la plaça resten pendents de la celebració d’una nova consulta, en el marc del proper consell de barri del dia 19 de juliol, que definiran el futur de la plaça amb la continuïtat o no del projecte de l’aparcament.

Finalment, a proposta d’unitat per Barcelona i amb el suport de tots els grups municipals menys el del Partit Popular, es va llegir una declaració institucional que defensava el compromís i el suport de l’ajuntament als petits i mitjans comerços i mostrava el seu rebuig a la liberalització dels horaris comercials

Leave a Reply