Normalitat a Rodalies després del xoc de dos trens al Clot

Els dos combois accidentats han estat retirats aquesta matinada i la circulació s’ha reobert a primera hora del matí / La Generalitat ha anunciat que obrirà un expedient informatiu a Adif per esbrinar les causes de la topada

Renfe ha informat que l’estació del Clot opera amb normalitat des de primera hora del matí d’aquest divendres. Un tren Talgo i un altre de rodalies van xocar a l’estació aquest dijous causant 25 ferits lleus.

Un treballador tapa la part davantera del tren de Rodalies accidentat al Clot Foto: EFE.

 La Generalitat ha anunciat que obrirà un expedient informatiu a Adif per esbrinar les causes de l’accident en un indret on nou mesos enrere ja n’hi havia hagut un altre.

En aquesta ocasió, els dos trens accidentats han estat retirats cap a les dues de la matinada. Per tant, el servei s’ha pogut reprendre sense entrebancs a primera hora d’aquest divendres al matí.

El xoc per encalç al Clot va causar retards de fins a vint minuts de mitjana als trens de les línies R3, R4, R7 i R8, mentre que els combois de la R1 d’entrada a Barcelona es desviaven per Passeig de Gràcia. Els de sortida feien el recorregut habitual, però també acumulaven 20 minuts de retard. El xoc va tenir lloc a dos quarts de set de la tarda quan un tren de rodalies de la R1 encalçava un Talgo que anava buit.

L’accident va causar 25 ferits lleus, un dels quals -un treballador del tren Talgo- va haver de ser ingressat en observació a l’Hospital Dos de Maig. D’altra banda, 196 persones més que viatjaven en el comboi van resultar il·leses, segons Protecció Civil.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va explicat aquest dijous que el govern valora obrir un expedient informatiu a Adif després que de l’encalçament entre dos trens a l’estació barcelonina del Clot. Font va recordar que “és el segon incident a l’estació en menys d’un any” i va insistir en reclamar a Adif que millori la senyalització als túnels d’accés a Barcelona.

El govern ha admès que es tracta d’un punt “conflictiu” de la xarxa ferroviària i va demanar que s’hi actuï de manera immediata. De moment, l’executiu català esperarà a rebre l’informe de les causes de l’accident per part de l’empresa abans de prendre cap mesura al respecte.

Mes informació

  • Un altre xoc al Clot
  • El govern avisa que el xoc de trens “pot tornar a passar”
  • Publicat per El Puntavui.cat
    20-01-2012

    Leave a Reply